Iker Kasiljas
twitter/kercasillistaf
Iker Kasiljas

twitter/kercasillistaf

Iker Kasiljas, Foto: twitter/kercasillistaf

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona osvojili su Kup Portugalije, nakon prave drame koja je završena bez pobednika. Posle 120 minuta rezultat je bio 2:2 (1:1).

Strelac prvog gola, Tikinjo Soareš, pogodak je posvetio 38-godišnjem Ikeru Kasiljasu, koji je nedavno doživeo srčani udar i zbog toga mu je nastavak karijere pod velikim znakom pitanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Hugo Vieira i Luis Ibanjez

Marko Metlaš

Legendarni španski čuvar mreže se oporavio od operacije, danas je sa tribina pratio finale Kupa, a nakon gola koji mu je Soareš posvetio tako što je njegov dres okrenuo ka publici, Kasiljas nije mogao da zadrži suze.

U 45. minutu Bruno Fernandeš je izjednačio rezultat, da bi tek u 101. minutu rezervista Bas Dost preokrenuo rezultat, Sporting je poveo sa 2:1. 

Kada se činilo da je sve gotovo, u nadoknadi vremena drugog produžetka, Felipe postiže pogodak na asistenciju Adrijana za 2:2 i odvodi utakmicu u penal seriju.

Nakon regularnog dela i produžetaka penal serija je odlučila pobednika, a u njoj su bili staloženiji igrači Sportinga, u videu ispod pogledajte izvođenje penala!