Han Kvang Song
EPA
Han Kvang Song

EPA

Han Kvang Song, Foto: EPA

Nekadašnji fudbaler Juventusa i jedan od najvećih talenata azijskog fudbala Han Kvang Song (22) dobio je otkaz u ekipi Al Duhail iz neverorovatnog razloga. Za sve je kriv lider Severne Koreje Kim Džong Un.

Naime, kako piše "Ruptly", Han je od svake plate koju je dobijao igrajući fudbal van Severne Koreje morao da odvoji veliki deo novca i uplatio ga Kim Džong Unu, jer su u Severnoj Koreji takva pravila. Svaki sportista koji igra van granica svoje države dužan je da plaća porez. Kako je ova praksa protiv kodeksa Ujedinjenih Nacija, tako je klub morao da mu uruči otkaz. 

- Skoro cela ili gotovo cela njegova zarada uplaćivana je korejskim vlastima. U ovakvom slučaju, zaposleni, tačnije fudbaler dobio bi samo manji deo "kolača" - rekao je za britanski "Sun" doktor Ramon Pačeko Pardo profesor na "Kings koledžu" u Londonu komentaršući ovaj slučaj.

Han Kvang Song

EPA

Han Kvang Song, Foto: EPA

Han važi za velikog talenta. Čak je i prethodne sezone bio odličan u ekipi Al Duhalija kojoj je pomogao da osvoji titulu. Novi "Kristijano Ronaldo" zarađivao je oko 80.000 evra mesečno, što znači da je Severna Koreja sasvim solidno prihodovala od njegovih partija.

U dosadašnjoj karijeri nosio je dres Čobijonga, a kada je stigao u španskog niželigaša Teknoklub počeo je njegov evropski put. Igrao je za Kaljari, Peruđu  i Juventus, ali nije dočekao debi u prvom timu stare dame. Nakon Torina usledio je put Katar.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: