Barselona
(AP Photo/Joan Monfort)
Barselona

(AP Photo/Joan Monfort)

Barselona, Foto: (AP Photo/Joan Monfort)

Barselona je produžila krajnji rok za sprovođenje plana o smanjenju plata igrača za još nedelju dana, jer su pregovori sa timom za sada propali.

O tome je izvestio katalonski Esport3, koji piše da do januara drastično moraju da se srežu troškovi Barselone, koja se u suprotnom suočava sa bankrotom.


To neće biti lako izvesti jer se očekuje smanjenje troškova od 30 odsto, a sve zbog pandemije korona virusa koji je finansijski naškodio velikom broju klubova, a brojne je i ugasio.

Klub je nedavno obnovio ugovore sa Đerarom Pikeom, golmanom Mark Andre Ter Štegenom, ali i sa Klemonom Lengleom i Frenkijem De Jongom.

Đerar Pike (Barselona)

FK Barselona

Đerar Pike (Barselona), Foto: FK Barselona


Svi su dobili dugoročne ugovore od četiri do šest godina, ali su njima u ugovorima ugrađene privremene korekcije primanja, s tim što će biti povećanja.

Međutim, klupski računi pokazuju da su se dugovi Barselone duplirali u odnosu na sezonu 2019/2020, što su više nego zabrinjavajući finansijski rezultati.


O tome je pisala Marka, koja je otkrila da je klub narastao sa 217 miliona u junu 2019, na 488 miliona evra u junu ove godine. Prvom timu su malo smanjena primanja na 80 miliona evra, ali je finansijska slika i dalje loša, a ako takva ostane još dva, tri meseca, onda je i sudbina kluba prilično neizvesna.

PROČITAJTE JOŠ: