Igrač premijerligaša kritikuje ponašanje Britanaca tokom pandemije

Alo.rs/ F.R. | sport 2020-03-28 19:35:04 2020-03-28 19:35:04

Fudbaler Vest Hema Anđelo Ogbona je za italijanske medije pričao o stanju u klubu posle najnovijih vesti.

AP/Peter Dejong

Fudbaler se svakako dotakao situacije u čitavoj Engleskoj.

"U početku je postojao skepticizam, sa hitnim slučajevima postupano je površno", kazao je Ogbona. "Mislim da je sve to bio neki vid pokušaja da se zemlja ekonomski zaštiti posle Bregzita. Potcenili su veoma ozbiljan problem, globalno pitanje. Čak su se nama Italijanima u početku smejali, mislili su da preuveličavamo sve ono što se događa... Ne moram da vam govorim koliko sam bio zabrinut za moju porodicu u domovini. Posle se svest u Engleskoj promenila. Kad su videli da nema ljudi na ulici i da su supermarketi prazni".

Zabrinutost je iz dana u dan veća.

"Veća je otkako je objavljeno da je pozitivan premijer Boris Džonson. Mi radimo kod kuće, održavamo kondiciju i čekamo dalje smernice FA. Problem je trenirati u stanu. Mislim da će nam trebati više od mesec dana da se vratimo u formu".

Ogbona je posebno zabrinut zbog supruge koja je u drugom stanju.

"To je posebna situacija. Teško je kada vam se ovakve stvari dešavaju u inostranstvu, daleko od kuće. Imamo sina, kroz meses dana treba da dobijemo drugo dete. Superuga je uplašena, teško joj je. Nemamo podršku roditelja kao prilikom prvog porođaja... Čudno je u karantinu. Otkrivate stvari koje ste uzimali zdravo za gotovo u svakodnevnom životu. Sada se lepo vidi kako su te stvari zapravo važne".

Prvotimac Vest Hema želeo je da pošalje poruku zemljacima.

"Želim da zahvalim lekarima u Italiji koji brinu o ljudima, svim zdravstvenim radnicima. Oni rizikuju svoje živote svakog dana. Sve ovo liči na horor film", zaključio je Ogbona.

Expand player
Pogledajte više