Belorusi
Profimedia
Belorusi

Profimedia

Belorusi, Foto: Profimedia

Evropa je i dalje u čudu, čak se i korona „pita“ šta je s tim ludacima, a oni, Belorusi, i dalje cepaju fudbal. Sve u šesnaest!

Ovog vikenda je na programu bilo drugo kolo nacionalnog prvenstva, čiji je epicentar bio u Minsku. Domaći istoimeni tim savladao je sa 3:2 gradskog rivala, slavni Dinamo, i zaposeo čelo tabele. Stadion koji prima 3.000 gledalaca nije bio baš pun, ali je ljubitelja fudbala bilo dovoljno da prkose virusu koji je zarobio planetu. Tek poneki svedok derbija lice je prekrio maskom.

Belorusi

Profimedia

Belorusi, Foto: Profimedia

- Ovde smo, ali to ne znači da izbegavamo mere zaštite. Doputovali smo automobilom, oprali smo ruke deset puta - rekao je Igor (33), jedan od opreznijih navijača.

Mere predostrožnosti na ulazima na stadion (termalne kamere, sredstva za dezinfekciju) sasvim su dovoljne, smatra Ljudmila.

- Bolesni ljudi ovamo neće doći - rekla je 55-godišnja učiteljica.

6 SRBA igra fudbal u Belorusiji

Danijel Stojković (Neman)

Milan Joksimović (Gorodeja)

Igor Ivanović (Šahtjor Soligorsk)

Marko Pavlovski (Dinamo Minsk)

Aleksandar Filipović (BATE)

Nemanja Milić (BATE)

Minsk je proteklih dana bio mirniji nego inače. Starijima od 65 godina savetovano je da ostanu kod kuće, đacima je dozvoljeno da ne idu u školu, mnogi rade iz svojih domova, metro je poluprazan, a fudbal... Fudbal i dalje prkosi.