Dijego Maradona
AP/Alessandra Tarantino
Dijego Maradona

AP/Alessandra Tarantino

Dijego Maradona, Foto: AP/Alessandra Tarantino

Nekadašnji Maradonin pomoćnik se nekoliko nedelja nakon smrti slavnog ''El Pibe de Oro'' prisetio kako je izgledala njihova saradnja. Kao veliko fudbalsko ime, sama njegova pojava je inspirisala igrače da naporno rade. On je želeo borbene fudbalere i motivisao ih je da budu takvi.

Da li je Maradona najveći ikada?

 

''Dijego je bio sjajan motivator, zbog toga šta je predstavljao u fudbalu. Rekao bih vam da je bio na istom nivou kao danas Zinedin Zidan. Jako bi se ljutio kada neki igrač ne bi davao maksimum. Takođe, nije voleo igrače koji komplikuju. Ako ste se trudili, uvek ste imali poštovanje od njega. Bio je veoma zahtevan kao trener'', rekao je Mario Alberto Garsija Kovaljes, nekadašnji saradnik legendarnog Maradone.

Maradona

EPA/MauricioAurdin

Maradona, Foto: EPA/MauricioAurdin

Dijego Armando se u Meksiku zadržao kraće nego što je trebalo jer mu je nedostajala porodica. Patio je za Argentinom i velikom udaljenošću od svojih najbližih, zbog čega nije mogao da se fokusira na fudbal.

Meksikanci se sećaju Dijega Maradone i jako im je krivo zbog njegove smrti. Iako je bio velika zvezda, nikada se nije tako ponašao.

''Bio je sjajan momak. Imam neverovatno lepo sećanje na njega. Sjajna osoba, vrlo jednostavna i skromna u razgovoru sa ljudima. Nedostaje mi i njegov gubitak nas je jako povredio. Uvek ćemo ga pamtiti kao srećnog čoveka koji je imao strast prema fudbalu'', rekao je nekadašnji Dijegov pomoćnik.

Scena koju će zauvek pamtiti dogodila se na stadionu njihovog tima, kada kiša toliko nakvasila teren da nije moglo da se igra.

Dijego Maradona

EPA/Ciro Fusco

Dijego Maradona, Foto: EPA/Ciro Fusco

''Kada je stadion poplavljen, bili smo u problemu. On je u tim trenucima izgledao kako beba u bazenu, čovek koji pokušava da pronađe harmoniju. On se duž cele aut linije ponašao kao da je pače, a mi smo ga pratili da ne bi 'skliznuo'.''

Maradona je vodio ovaj tim do baraža za ulazak u meksičku elitu, ali tim nije uspeo da izbori plasman. Pored tima iz Meksika, Maradona je radio u rodnoj Argentini Ujedinjenim Arapskim Emiratima i kao selektor svoje zemlje.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: