hrvatska reprezentacija
AP/Darko Bandić
hrvatska reprezentacija

AP/Darko Bandić

hrvatska reprezentacija, Foto: AP/Darko Bandić

Bez uvijanja Andrej Kramarić, napadač „kockastih“, priželjkuje lakšeg rivala od Srbije na EP, ali i poručuje da bi balkanski okršaj zasenio sve mečeve na šampionatu. „Samo ne Srbija“, ovih dana najviše se izgovara među fudbalskim reprezentativcima Hrvatske i u javnosti komšijske zemlje. Nisu još uvek sigurni kog rivala hoće da imaju protiv sebe, ali jednog sigurno - neće.

Iako su vicešampioni sveta, Hrvati bi da izbegnu duel s „orlovima“, kojima bi naredno Evropsko prvenstvo bilo tek prvo posle 20 godina. A jedan od najboljih hrvatskih fudbalera Andrej Kramarić kaže da bi eventualni duel Hrvatske i Srbije bio jedan od najzanimljivijih mečeva na Evropskom prvenstvu.

Andrej Kramarić

AP Photo/Efrem Lukatsky

Andrej Kramarić, Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

"Bilo bi to veoma zanimljivo. Srbi imaju veliki broj vrhunskih igrača i mogu da sastave snažnu ekipu. U stanju su da igraju sjajno, ali i da neočekivano podbace. Ako se zna da je u pitanju Evropsko prvenstvo, sigurno bi bili jako opasan rival. Rekao bih da ima i boljih opcija za nas u tom doigravanju Lige nacija. Opet, nikad nisam igrao protiv Srbije, pa mi to deluje kao vrlo primamljiv izazov", kazao je za Večernji list Andrej Kramarić.

Podsećanja radi, žreb za Evropsko prvenstvo svrstao je Srbiju u grupu s Hrvatskom, Engleskom i Češkom. Ali da bi se „orlovi“ uopšte našli na Euru, moraće da prođu baraž Lige nacija 26. i 28. marta, najpre protiv Norveške u Oslu, a onda, ako pobede, na Marakani protiv boljeg iz meča Izrael - Škotska. Ukoliko uspe u svemu ovome, Srbija će u prvom kolu Evropskog prvenstva igrati sa Češkom 15. juna u Glazgovu na Hempden parku, u drugom kolu s Engleskom na Vembliju 19. juna, a onda bi se u trećem sastala s Hrvatima 23. juna, takođe u Londonu.