Hrvatski golman Danijel Subašić je ovo rekao svom ocu Srbinu: Tata, nisam znao da će...

Kurir/Alo/N.S. | sport 2018-07-22 23:23:53 2018-07-22 23:23:53

Jovo Subašić, otac golmana hrvatske reprezentacije Danijela Subašića, otkrio je sve o prvom susretu sa sinom po završetku Mundijala.

EPA/Ronald Wittek

 Danijel Subašić, koji je Hrvatima doneo pobedu u osmini finala i četvrtfinalu, poverio se ocu da nije znao da će na proslavu u Zagrebu doći ekstremista Marko Perković Tompson.

Ipak, od članova familije Subašić, raseljenih po celom svetu, nisu došle čestitke za dobre partije Danijela.

Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, žive skromno u selu Zagrad, gde su se pre dve godine doselili iz Zadra.

Jovo je penzionisani pekar, majka Boja domaćica, a njihov sin je heroj Hrvatske.

"Nisu zvali, slabo, ništa...Ko će ga njima znati zašto je tako. Verovatno zato što igra za Hrvatsku", priča Jovo Subašić o razlozima što od rodbine nisu stigle čestitke.

Na pitanje gde je gledao utakmice Jovo je odgovorio:

"U svojoj kući! Sami, ja i televizor! Žena ne gleda Danijela, ona izađe iz kuće kad počne utakmica. Nervozna je ide iz sobe u kojoj je televizor. Poslednji put je gledala kada je kao omladinac branio za Zadar protiv Hajduka, pa ga udariše tada i iznesoše sa terena. Od tada niti ide na stadion, niti sedi samnom pored ekrana."

Otkrio je i kako se slavilo u komšiluku.

"Ovo država još nije videla. I danas se slavi kod nas, dođu komšije, popijemo pivo ili nazdravimo vinom. malo je reći da smo svi srećni.

Na pitanje da li zna da su se u Srbiji mnogi pokajali što su navijali za Hrvatsku kada su videli da igrači slave sa Tompsonom, samo je rekao:

"I ovde pišu svašta o njemu, da je fašista, ovakav, onakav, šta ti ja znam. Danijel mi je rekao da nije znao da će Tompson biti sa njima u autobusu." 

Expand player
Pogledajte više