Lacio
AP
Lacio

AP

Lacio i Sevilja su se s navijačima prisetili Emilijana Sale, Foto: AP

Kamere su zabeležile lica tužnih navijača, ali i prve aplauze zbog kasnijih golova, a da ih je bilo - bilo ih je. Ali i tuča.

Navijači zagrebačkog Dinama nisu želeli da ostanu neopaženi u Plzenju, pa su ušli u klinč sa policijom. Interesantno je da veći deo Hrvata nije ni imao ulaznice za meč, dakle, planirali su da izazovu incidente.

BATE je na prepunom stadionu šokirao Arsenal u samom finišu prvog poluvremena golom Draguna. Lakazet je u samom finišu zaradio i isključenje, pa su "tobdžije" u revanšu u dodatnom problemu.

Lacio se bez povređenog Sergeja Milinković-Savića suprotstavio Sevilji, koja igra vrlo promenljivo u Primeri, ali je zato nenadmašna u Evropi.

I upravo su Andalužani preko Ben Jedera u 22. minutu pokazali da su u ovom momentu bolja ekipa od Rimljana.

Benfika je golom Salvija iz jedanaesterca stekla prednost u Istanbulu nad Galatasarajem. Lujindama je izjednačio u 54. minutu, da bi Haris Seferović, reprezentativac Švajcarske, deset minuta kasnije drugim golom za "orlove" postavio konačan rezultat.

Ajntraht iz Frankfurta je poveo golom Filipa Kostića protiv Šahtjora u Ukrajini i to na asistenciju Jovića, iako je uvek obrnuto. Ekipa iz Frankfurta je dva puta vodila, ali u oba slučaja ispuštala prednost. Meč se završio rezultatom 2:2.

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su na gostovanju od Viktorije Plzenj sa 2:1, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Junak Viktorije bio je Ludek Pernica koji je postigao dva gola, čime je doneo veliki trijumf češkoj ekipi.

Liga Evrope, šesnaestina finala:

BATE - Arsenal 1:0 (1:0)

Galatasaraj - Benfika 1:2 (0:1)

Krasnodar - Leverkuzen 0:0

Lacio - Sevilja 0:1 (0:1)

Olimpijakos - Dinamo Kijev 2:2 (2:1)

Rapid - Inter 0:1 (0:1)

Ren - Betis 3:3 (3:1)

Slavija Prag - Genk 0:0

Seltik - Valensija 0:2 (0:1)

Briž - Salcburg 2:1 (0:1)

Malme - Čelsi 1:2 (0:1)

Plzen - Dinamo Zagreb 2:1 (0:1)

Šahtjor - Ajntraht 2:2 (1:1)

Sporting - Viljareal 0:1 (0:1)

Cirih - Napoli 1:3 (0:2)

Utorak:

Fenerbahče - Zenit 1:0 (1:0)