Hrvat kažnjen zbog neuspeha Bosanaca, od danas sve račune polaže Srbinu!

Alo.rs/ I.Dž. | sport 2019-10-19 11:18:51 2019-10-19 11:18:51

Posle veoma loših rezultata reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, savez ove zemlje stavio je na razmatranje poverenje selektoru Robertu Prosinečkom.

AP Petros Giannakouris

Iako su postojale određene naznake da će Hrvat dobiti otkaz posle niza loših rezultata takav epilog se nije dogodio, a Prosinečki je mesto na klupi zadržao uz veoma visoku cenu.

Pročitajte još:

Na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojem se raspravljalo o sudbini Roberta Prosinečkog utvrđeno je kako je "utakmica u Grčkoj pokazala mnogo slabosti i problema u timu, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokom nivou", posle čega je doneta odluka da Prosinečki nastavi sa radom uz nadzor i mentorstvo.

"Robert Prosinečki treba da pripremi plan za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Euro 2020, kao i utakmicu baraža u martu. Za realizaciju i izvršenje plana zadužen je Odbor za posredovanje i savetovanje Izvršnog odbora saveza i savetnik Zvjezdan Misimović. Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen Izvršnom odboru zajedno sa dokumentom o stručnoj proceni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020". 

Sumnjiv penal za Crvenu zvezdu, da li je bilo elemenata za najstrožiju kaznu? (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 18.10.2019. 21:19 Situacija za analiziranje! Milan Rodić, Foto: printscreen Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 12. kolo Superlige Srbije igraju protiv FK Rad na stadionu "Rajko Mitić"! Domaćin je poveo u šestom minutu golom Milana Pavkova, posle odlične saradnje sa Tomaneom!

Prosinečki je tako zadržao funkciju, ali i dobio javne kritike i srpskog mentora, a ova vest u bosanskoj i hrvatskoj javnosti je okarakterisana kao poniženje.

Dva kola pre kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske i samo teorija drži izabranike Roberta Prosinečkog u igri za mesto koje vodi na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Da bi prošli dalje, fudbaleri Bosne i Hercegovine mortaj da savladaju Italiju i Lihtenštajn, a da Finska ne pobedi Lihtenštajn i izgubi od Grčke. Druga opcija je da BiH kroz Ligu nacija pokuša da obezbedi mesto na kontinentalnoj smotri.

Bonus video: Spektakularan početak bokserske lige: Loznica bacila na kolena Naisus!

 

Expand player
Pogledajte više