FK Fiorentina, Dušan Vlahović, Nikola Milenković
EPA/Simone Arveda
FK Fiorentina, Dušan Vlahović, Nikola Milenković

EPA/Simone Arveda

FK Fiorentina, Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Foto: EPA/Simone Arveda

Roko Komiso, novi vlasnik Fiorentine, šokirao se kad je video papire po preuzimanju kluba. Amerikanac italijanskog porekla je od njegovih ljudi, koji su rešavali papirologiju, dobio informaciju koja mu se nije nimalo svidela. Isplivalo je da je Fali Ramadani imao dogovor sa bivšim vlasnicima, braćom Dela Vale o prodaji petorice fudbalera Fiorentine, prenosi Njujork Tajms. Da stvar bude gora po Komisa, niko ga o poslu koji je sklopljen pre primopredaje nije obavestio.

Pretpostavlja se da su to Nikola Milenković i Dušan Vlahović, koji su u Firencu došli iz Partizana isto kao i ranije Stevan Jovetić, Matija Nastasić i Adem Ljajić.

"Sporazumi su, prema dokumentima koje je imao u uvid Njujork Tajms, efektivno dali Ramadanu dozvolu za pronalaženje kupaca za najmanje pet članova Fiorentine. Zauzvat bi agentu bila plaćena velika provizija. U suprotnom klub bi plaćao kaznenu naplatu", navodi se u tekstu Njujork Tajmsa.

Sportski direktor Pantaleo Korvino objasnio je takav dogovor sa Ramadanijem isplativ za "ljubičaste", ističući slučajeve baš prodaje Jovetića i Nastasića Mančester sitiju, kao i Ljajića Romi za mnogo veće iznose nego što su došli.

PROČITAJTE JOŠ: