Pep Gvardiola
EPA/Lynn Cameron
Pep Gvardiola

EPA-EFE/PETER POWELL

Pep Gvardiola, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti gostovaće Lesteru u meču 27. kola Premijer lige u subotu (Sport Klub 1, 18:30). Na konferenciji za medije pred ovaj meč Pep Gvardiola govorio je zapravo najmanje o samom meču.

Kazna UEFA, suspenzija iz Lige šampiona, glasine o odlasku Rahima Sterlinga... Čini se da su te teme bile zanimljvije engleskim novinarima od samog meča koji je derbi kola jer se u njemu sastaju drugoplasirana i trećeplasirana ekipa na tabeli.

U razgovoru za špansi AS Rahim Sterling rekao je da "je veoma srećan u Sitiju", ali je priznao da "je uvek otvoren za mogućnost za nove izazove".

Pep Gvardiola rekao je u petak da svi njegovi igrači imaju pravo da kažu šta misle.

"Svi igrači su slobodni da iznesu svoje mišljenje. Ne govorimo igračima šta da misle i pričaju. Normalno je da će mediji u Madridu postavljati pitanja o Realu. Ja sam potpuno siguran u to da su svi igrači u potpunosti posvećeni klubu i to svi pokazuju već godinama. Ništa se ne menja. Niko ne zna šta će se desiti na kraju sezone. Imamo vremena da na miru odlučimo šta želimo, ali u naredna tri meseca svi nastavljamo sa posvećenim radom", rekao je Gvardiola.

Pep Gvardiola

EPA-EFE/PETER POWELL

Pep Gvardiola, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Što se tiče kazne koju je UEFA izrekla Mančester sitiju, koji je najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu, Gvardiola je ponovio:

"Niko spolja nam nije pomagao. Svakodnevno smo radili naporno, utakmicu po utakmicu i ništa neće promeniti moje mišljenje o tome. Kao što sam već rekao, nije gotovo. Žalićemo se i videćemo šta će se događati".

Što se tiče same utakmice i gostovanja Lesteru, Gvardiola je ponovio ono što je rekao i pred susret dva tima u prvom delu sezone:

"Rekao sam i pred naš prvi meč koliko sam impresioniran Lesterom. Znam kakav je posao Rodžers radio u Liverpulu, pratio sam ga i u Seltiku i mislio sam 'vau', snažni, igraju agresivno, veoma dobro".