Pep Gvardiola
EPA/Nigel Roddis
Pep Gvardiola

EPA/Nigel Roddis

Pep Gvardiola, Foto: EPA/Nigel Roddis

Ukoliko Mančester Siti danas od 16 časova trijumfuje nad ekipom Brajtona postaće prvi engleski tim koji je odbranio titulu Premijer lige posle 10 godina.

Pročitajte još:

LOŠE VESTI IZ BUGARSKE Promašen penal Crvenu zvezdu šalje među nepovlašćene ekipe! (FOTO)

PAO RAFA! Ništa od finala Đoković - Nadal! Grk Cicipas izbacio "bika sa Majorke"! (VIDEO)

NASRED TERENA! Odzvanjalo je slavlje Srbina u Madridu! Urlik, pa lupanje pesnice u grudi! Eto koliko Novaku znači ovo finale! (VIDEO)

Gvardiolina ekipa je u istorijskom dvoboju sa Liverpulom preživela tri teške utakmice u završnici prvenstva protiv Junajteda, Totenhema i Lestera i od šestog naslova prvaka dele je još samo tri boda.

Liverpul u isto vreme igra kod kuće protiv Vulverhemptona i bilo kakav kiks bi Klopove ratnike u slučaju pobede gurnuo na prvo mesto.

Pritisak na Siti je u poslednjih mesec dana ogroman i svi njegovi navijači pratiće rezultat sa Enfielda ako stvari ne bude išle po planu u Briajtonu. 

Mančester Siti

AP

Mančester Siti, Foto: AP

Ipak, niko na klupi Sitija neće smeti da zna rezultat sa te utakmice, a to je odluka Pepa Gvardiole.

- Bio je vrlo jasan i rekao je svima na sastanku da ne želi znati šta se događa u Liverpulu. Želi da se svi koncentrišu samo na utakmicu sa Briajtonom i rekao je da je o Liverpulu zabranjeno pričati. Strašno poštuje Liverpul, ali je svestan da je naslov isključivo u rukama njegove ekipe i ne želi da je bilo šta dekoncentriše na putu do pobede. Korištenje mobilnog telefona je takođe zabranjeno na klupi - rekao je Sanu izvor blizak klubu.

Dogodi li se senzacija i Siti napravi kiks, priliku za utešnu nagradu imaće već sledeće subote u finalu FA Kupa protiv Votforda.