Pep Gvardiola
EPA/Nigel Roddis
Sančo

Tanjug/Guido Kirchner

Sančo, Foto: Tanjug/Guido Kirchner

"Nije želeo da prihvati izazov i priliku da sazna da li bi mu dorastao", prokomentarisao je Gvardiola činjenicu da Sančo nije želeo da ostane u Sitiju i dodao: "Odlučio je da ode tamo, sve je u redu. Odlično mu ide. Čestitke za ono što prikazuje u Dortmundu".

Kada su ga pitali da li smatra da bi 18-godišnjak napredovao u ekipi prvoplasiranog premijerligaša isto kao u Nemačkoj, Gvardiola je rekao:

"Ne znam, to zavisi od igrača. Sve zavisi od toga kako se pokažu na terenu".

Sančo je ,leta 2017.,  uz obeštećenje od 8,73 miliona evra prešao u Borusiju, sa kojom je prvobitno potpisao ugovor do 2020, a potom produžio do 2022. godine. Nedugo pošto je mladi golgeter stigao u Bundesligu, Pep je ponudio Sanču mogućnost dugogodišnjeg angažmana u Sitiju, praćen unosnim ugovorom, ali ju je on odbio.

"Pre nego što smo otišli na pripreme u SAD, mislili smo da je sledeći korak došao na red i da ćemo ga uključiti u svakodnevne treninge", kazao je Gvardiola.

PROČITAJTE JOŠ:

Sančo je saopštio da se odlučio za Nemačku, a Španac je odlučio da ga ne povede na pripreme.

Umesto da ostane u Engleskoj i nastavi da trenira, Sančo je uradio ono što i Usman Debmele pre nego što je iz Borusije prešao u Barselonu - stupio je u štrajk i odbijao je da trenira, kako bi isforisao transfer.

"Posle toga se više nije pojavljivao na treningu, iako je morao da dolazi", kazao je 48-godišnjak, ali bez obzira na to nije odlučio da ga kazni, već da ga pusti da ode.

"Čak i pošto smo se rukovali i iako su odbili ugovor, još jednom smo se sreli sa njegovim ocem i agentom. Ali, šta može da se uradi kada su oni uporno govorili: 'Ne, ne'", zaključio je Gvardiola.

Sančo je u dosadašnjem toku sezone odigrao 34 meča u kojima je upisao devet golova i 15 asistencija.