Marko Grujić
EPA/Hayoung Jeon
Marko Grujić

EPA/TYTUS ZMIJEWSKI

Marko Grujić, Foto: EPA/TYTUS ZMIJEWSKI

 U razgovoru sa Sport Klubom, Marko Grujić se napokon izjasnio oko poziva za reprezentaciju. Veliku polemiku u javnosti nedavno je izazvao selektor Srbije Mladen Krstajić kada je novinarima rekao da nije pozvao Marka Grujića za utakmice sa Nemačkom i Portugalijom jer je odbio poziv mlade reprezentacije.

"Ne bih voleo da pravim neku polemiku niti problem oko toga, poštujem svaku selektorovu odluku. Međutim, činjenica je da nikada nisam odbio poziv mlade reprezentacije. U septembru, kada sam tek stigao u Hertu, nadležni iz kluba su procenili da bi radi moje brže adaptacije bilo bolje da tih nekoliko dana reprezentativne pauze provedem trenirajući u klubu i poslali su zahtev Fudbalskom savezu Srbije u kome su obrazložili o čemu je reč. Posle nekoliko dana je stigao potvrdan odgovor iz naše zemlje i tada niko nije pravio problem oko toga. Kasnija okupljanja sam propustio zbog povrede, zbog koje nisam nastupao ni u klubu. Za mene je igranje za reprezentaciju Srbije najveća čast, a verujem i za svakog sportistu, tako da nikada ne bih to dovodio u pitanje. Nadam se da ću svojim partijama ponovo zaslužiti poziv" - rekao je Marko Grujić.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener kluba iz glavnog grada Nemačke Pal Dardai nedavno je za Srbina rekao da nikada nije trenirao tako kvalitetnog igrača i uporedio ga sa legendarnim Štefanom Efenbergom.

"Od prvog dana su me sjajno prihvatili i, što je najbitnije, pokazali su da imaju poverenja u mene. Kad god sam bio zdrav dobio sam šansu da igram od prvog minuta, što mi mnogo znači jer sam zbog toga i došao iz Liverpula. Pohvale od strane trenera i ljudi iz kluba sam ispratio u medijima. Naravno, svakome prija da čuje lepe reči na svoj račun, a ja ih koristim kao motivaciju da svakodnevno budem bolji. Herta je izvanredan klub za mladog igrača jer se takmiči u jako kvalitetnoj Bundesligi, koja po nekim karakteristikama podseća na Premijer ligu, a opet uprava ne postavlja veliki pritisak da mora da se dobije svaka utakmica", rekao je Grujić za Sport Klub.

Vezista je dosta utakmica propustio zbog problema sa zglobovima, koji nisu još skroz sanirani.

"Delimično sam dobro. Mogu da igram, ali ipak ne osećam zglobove kao pre povreda. Morao bih da napravim malo dužu pauzu kako bih se posvetio tom problemu, a to trenutno nije baš izvodljivo jer sam potreban ekipi. Ipak, iskoristiću reprezentativnu i letnju pauzu da rešim problem, tako što ću po preporuci lekara ići na određenu terapiju. Jako je bitno da sada to rešim dok sam mlađi, da kasnije ne bih imao duža odsustovanja sa terena".

Razgovorali su i o nekadašnjem igraču Herte, njegovom imenjaku, Marku Panteliću, koji je igrao za taj tim od 2005. do 2009. godine.

"Naravno, pričali su mi pohvalno o njemu. Herta je tada igrala izvanredno i imala je mnogo igrača sa naših prostora. Pored Pantelića, koji je ostavio veliki trag, tada su igrali sadašnji trener Bajerna Niko Kovač i Josip Šimunić" - rekao je igrač Herte.