Darko Kovačević
youtube/SportsGrHighlightsTV
Darko Kovačević, Foto: youtube/SportsGrHighlightsTV

Desetine policajaca pretražuje teren u blizini Kovačevićevog doma, a kako se može videti na snimcima sa lica mesta, angažovani su i specijalni policijski psi kako bi se otkrili tragovi napadača.

Kako pišu grčki mediji, najverovatnije su bila dvojica napadača koji su nakon napada zapalili automobil, koji je pronađen na oko 700 metara od mesta napada.

Vozilo se nalazilo na listi kradenih u Atini i očigledno je samo poslužilo kao sredstvo za napad i pokušaj ubistva Darka Kovačevića!

Prema prvim nezvaničnim informacijama koje stižu iz Atine, motiv napada na proslavljenog srpskog fudbalera nemaju nikakve veze sa sportom, iako je pre dva dana odigran najveći grčki derbi između Olimpijakosa i Panatinaikosa (1:0).

Kako piše Elefteros Tipos, nepoznati napadač je na Kovačevića pucao iz pištolja marke "glok", a utvrđeno je i da automobil kojim su pobegli napadači nije bio ukraden, već je registrovan u gradu Kalamati.

U policiji smatraju da je napad bio dobro organizovan, te se pretpostavlja da su napadači Kovačevića pratili duži vremenski period, i tačno znali kada će se pojaviti pred svojim domom.

Prvi izveštaji lekara, nakon pregleda, ukazuju da Kovačević nije zadobio teže povrede.