Grafičar pripreme
FK Crvena zvezda
Grafičar pripreme

FK Crvena zvezda

Grafičar pripreme, Foto: FK Crvena zvezda

Grafičar, razvojni tim Crvene zvezde, na čelu sa trenerom Milijom Žižićem, započeo je pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije. Na prvom treningu Grafičara trener je na raspolaganju imao 25 fudbalera. Grafičar, kao usputna stanica između juniorskog i seniorskog fudbala, uveliko daje rezultate. Milija Žižić i njegov stručni štab u protekloj sezoni odradili su fenomenalan posao, o čemu govore rezultati u vidu 2. mesta na tabeli Prve lige Srbije u sezoni za nama, kao i broj prekomandovanih igrača u prvi tim. Prošle sezone su dres Crvene zvezde zadužili Željko Gavrić, Veljko Nikolić i Marko Konatar koji su imali zapažene nastupe u prolećnom delu Superlige.

Na prvom treningu pred početak nove sezone Milija Žižić je na raspolaganju imao 25 fudbalera: Aleksandar Stanković, Strahinja Savić, Ivan Guteša, Nemanja Stanojević, Aleksandar Lukić, Milomir Čvorić, Nikola Mikić, Matija Mrkela, Matija Gočobija, Aleksandar Todorovski, Stefan Mitrović, Uroš Blagojević, Vladimir Prijović, Nikola Stajić, Ričard Odada, Nemanja Mirosavljević, Stefan Fićović, Filip Vasiljević, Dimitrije Pobulić, Petar Piplica, Stefan Cvetković, Ilija Babić, Uroš Milovanović, Borisav Burmaz, Vanja Panić.

Ekipa Grafičara odradila je prve treninge u tri grupe. Sam rad na terenu predstavljao je lagano razgibavanje i zagrevanje. Treninzi su trajali po sat vremena, a na osmesi na licima fudbalera jasno su govorili koliko im je nedostajao zeleni pravougaonik.

Ekipa će trenirati u Beogradu do 27. jula posle čega je planiran odlazak na Zlatibor gde će tim Milije Žižića odraditi drugi deo pripremnog perioda. Start nove sezone Prve lige Srbije zakazan je za 15. avgust.

Drago mi je i raduje me što smo se okupili i počeli da radimo na terenu. Imamo mnogo izazova pred nama, najveći je upravo formiranje potpuno novog tima za predstojeću sezonu i siguran sam da ćemo se još više razvijati u narednom periodu, kao i da ćemo biti mnogo bolji. Očekujem da uskoro budemo kompletni, kako igrači tako i po pitanju struke. Naš tim za ovu sezonu biće satkan od par iskusnih igrača kao što su Mikić i Todorovski, kao i mladih talentovanih fudbalera koji su bili u omladinskom pogonu. Vreme radi za nas – počeo je Žižić.

U timu Milije Žižića neće biti Strahinje Erakovića i Nikole Krstovića koji će ići na pripreme sa prvim timom Crvene zvezde, kao ni dobar deo tima koji će uglavnom igrati na superligaškoj sceni.

- Grupa igrača koje sam trenirao je zaista uradila fenomenalan posao, kako u Srpskoj ligi tako i u Prvoj ligi Srbije. Upravo su ti fudbaleri dostigli vrhunac svog kaljenja u Grafičaru, jedan zavidan broj igrača je sada u prvom timu Crvene zvezde. Mene raduje, što imam određen broj igrača koji su takođe izneli teret prvoligaškoj takmičenja i koji će nastaviti karijeru u Superligi. To je dovoljna satisfakcija i priznanje da smo uradili dobar posao.

Ekipa Grafičara pripreme će obavljati na terenima iza juga Marakane do 27. jula za kada je planiran odlazak na Zlatibor.

- Isplanirali smo plan i program rada za predstojećih pet i po nedelja. Igraćemo nekoliko kontrolnih mečeva, prva u nizu je protiv Radničkog iz Zrenjanina, zatim protiv Mačve. Putujemo 27. jula na Zlatibor gde ćemo odigrati četiri meča. Ovaj raspored je sklon promenama zbog pandemije korona virusa. Ukoliko dođe do promena plana imaćemo adekvatna rešenja. Svakako, bićemo spremni za prvo kolo Prve lige Srbije i pružićemo maksimum – podvukao je Žižić.

Tagovi