Gobeljić Marko
printscreen
Marko Gobeljić

Alo!/M. Metlaš

Marko Gobeljić, Foto: Alo!/M. Metlaš

Crveno-beli su pred domaćim navijačima pobedili Čukarički 3:1 za kraj jesenjeg dela šampionata Srbije!

Defanzivac Zvezde, Marko Gobeljić osvrnuo se na prvi deo sezone i učešće šampiona naše zemlje u Ligi šampiona:

"Sada kad pogledamo ovu godinu, treba da budemo zaista zadovoljni, igrali smo Ligu šampiona imali smo tu šansu da prođemo dalje ali nismo uspeli. Pogledao nas je Bog i tokom kvalifikacija za Ligu šampiona, kada pogledamo celu godinu mislim da bi trebalo biti veoma zadovoljni!"

Gobeljić se osvrnuo i na svoju odličnu partiju protiv "Brđana", on je na toj utakmici zabeležio tri asistencije:

"Mislim da mi je ovo prvi put u karijeri da tri puta upišem asistenciju, vrlu sam srećan zbog toga. Idemo na zasluženi odmor i Bože zdravlja da u maju slavimo duplu krunu" - rekao je uvek požrtvovani igrač Zvezde, a onda se osvrnuo na umor:

"Nisam umoran, već sam preumoran, ako hoćeš iskreno! Iako samo neke utakmice odmarao, ali bilo je tu nekih utakmica za reprezentaciju, sve u svemu teških šest meseci za mene. Preko 36 utakmica, zajedno sa utakmicama sa reprezentacijom i preko 40, iskreno jedva sam čekao da se završi ova polusezona i da odem na odmor!"

Marko Gobeljić

Alo!/M. Metlaš

Marko Gobeljić, Foto: Alo!/M. Metlaš

Otkrio je da je isplanirao da se vidi sa preostalim Zvezdinim Gardistima, u Beograd će doći Vujadin Savić i Filip Stojković:

"Hoće sigurno, već smo se pripremili, imaju oni pauzu manju nego mi, ali biće tu sedam-osam dana u Beogradu tako da ćemo se družiti svakako!"

Evo šta je poželeo našim čitaocima, obelodanio je planove crveno-belih u sledećoj godini:

"Pre svega želim svima da čestitam Novu godinu pošto se nećemo videti, puno zdravlja i uspeha! Što se tiče Crvene zvezde rekao sam, cilj nam je sada dupla kruna, mislim da je nismo osvojili preko deset godina, to nam je cilj idemo i težimo ka tome!"

Planira da ostane u Beogradu:

"Ostajem u Zvezdi za sada. Videćemo tamo u januaru šta i kako, za sada sam tu!"

Upitan da li je zadovoljan bodovnom razlikom Gobeljić je potvrdno odgovorio, a onda se osvrnuo na loša izdanja Zvezde u poslednjih par derbija: 

"Sigurno da je lepo što smo 11 bodova ispred drugogplasiranog, ali to ne treba da utiče na nas! Evo i danas je bilo 1:1 na poluvremenu, mogli smo da kiksnemo danas da smanjimo tu bodovnu razliku. Treba svaku utakmicu da gledamo samo u svoje dvorište i da ostvarujemo što više pobeda! To je dobro za klub i za nas, takva je Crvena zvezda, iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, traži pobede i rezultate. Što se tiče derbija mislim da smo odigrali loše poslednja 3-4 derbija i to treba da nam bude upamet i sigurno je da nas očekuje 2-3 derbija u prolećnom delu. Spremićemo se najbolje što možemo!" - zaključio je Marko Gobeljić!