Liverpul
EPA/Riccardo Antimiani
Virdžil Van Dajk

AP/Matthias Schrader

Virdžil Van Dajk, Foto: AP/Matthias Schrader

Van Dajk je pre deset godina preživeo pravu životnu dramu. Njemu je sa 17 godina puklo slepo crevo i Virdžil je morao na hitnu intervenciju, nakon koje mu je život visio o koncu.. Doktori su njegovoj majci rekli da je fantastična fizička sprema njenom sinu sačuvala život.

PROČITAJTE JOŠ:

Virdžil Van Dajk

AP

Virdžil Van Dajk, Foto: AP

"Gledao sam smrti u oči, bilo je to užasno iskustvo. Prvi put u svom životu sam osetio da je fudbal nebitan, sve što me je tada zanimalo bilo je da ostanem živ", rekao je Virdžil van Dajk

Nakon pogrešne dijagnoze od doktora, vratio se u stan sa tabletama protiv bolova. Srećom njegova majka ga je našla sklupčanog u polusvesnom stanju. Odmah je pozvala Hitnu pomoć, a Virdžil je po dolasku u bolnicu odmah operisan.Van Dajk je sa samo 17 godina potpisivao testament.

"Majka i ja molili smo se Bogu i, iskreno, već smo razgovarali o raznim scenarijima... U jednom sam trenutku trebao da potpišem neke dokumente. Bio je to testament. Odlučio sam da to potpišem jer je postojala šansa da tada umrem. Da sam umro u bolnici, deo novca koji sam zaradio išao bi mojoj majci."

Najvažniju borbu u životu je dobio, a sada mu ostaje da sa Liverpulom osvoji titulu u Premijer ligi! Standardni je član reprezentacije svoje zemlje od 2015. godine.