Mateo Garsija
EPA/Peter Schneider
Mateo Garsija

EPA/Peter Schneider

Mateo Garsija, Foto: EPA/Peter Schneider

Do „večitog derbija“ u kojem će Partizan biti domaćin ostale su dve nedelje, a Mateo Garsija je spreman da obraduje navijače i smatra da je derbi utakmica po njegovom ukusu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogo sam slušao o velikom rivalstvu između dva najveća srpska kluba, stigao sam i da pogledam neke snimke sa prošlih okršaja. To je prava utakmica za mene, da se pokažem. Daću dva gola Partizanu, obradovaću naše sjajne navijače. Velike utakmice me inspirišu. Prošle sezone sam u dresu Arisa dao dva gola PAOK-u u derbiju Soluna, jedan u prvenstvu i jedan u Kupu Grčke. Spreman sam da to ponovim i u Zvezdi.

Lucidni Argentinac na debiju u Bernu je zatresao protivničku mrežu, a potom je u Novom Sadu postigao evrogol.

Sve se desilo jako brzo, došao sam i nisam imao vremena da se adaptiram. Tri dana po dolasku igrao sam u Bernu protiv Jang Bojsa, trener Milojević je hteo da budem starter. Ispalo je sve kako sam mogao da poželim. Mnogo sam srećan što sam već na prvoj utakmici ostavio dobar utisak.

Garsija se nije mnogo premišlja kada je stigla Zvezdina ponuda. Bio je svestan ko je Crvena zvezda, šta predstavlja i da je evropski šampion pravi klub za njega.

Čim smo ušli u ozbiljne pregovore, znao sam da je Zvezda najbolji klub za nastavak moje karijere. Pored ponude Olimpijakosa, bilo je i drugih, ali sam posle razgovora sa čelnicima i trenerom Milojevićem brzo doneo odluku. Zvezda je veliki klub sa fenomenalnim navijačima, ima snažnu ekipu koja drugu godinu zaredom igra Ligu šampiona i siguran sam da sam izabrao pravu sredinu u kojoj mogu samo da napredujem.

Po sletanju u Beograd dočekali su ga poznanici iz Grčke.

Imamo sjajnu grupu igrača, atmosfera je jako dobra i već se osećam članom ekipe. Prvo su me dočekali kapiten Marin i Kanjas. Pričali smo, o svemu su me upoznali. Marko je napravio veliko ime, znam ga odranije iako nismo u Grčkoj igrali jedan protiv drugog. Pravi je lider i najbolji igrač ekipe, ali sam se odmah uverio da je tim Zvezde prava, snažna grupa i da joj je to glavni kvalitet. Protiv Kanjasa sam igrao prošle sezone u grčkoj ligi i još tada se uverio da je odličan vezni igrač.

Milojević i Mateo kliknuli su od starta.

Mnogo mi je bilo bitno što je trener od starta pokazao da ima veru u mene, dobio sam ogromno samopouzdanje. Sviđa mi se što je usadio snažan borbeni duh u ekipu, što se dobro zna ko šta radi i zašto se bori. Imamo ideju, taktički smo jaki. Kako bude vreme prolazilo, borićemo se za velike ciljeve, igraćemo sve bolje.

Mateo Garsija

Printscreen Twitter / FK Crvena

Mateo Garsija, Foto: Printscreen Twitter / FK Crvena

Vihorno krilo ubeđeno je da Zvezda i ove sezone u Ligi šampiona može da ponovi podvig sličan onom protiv Liverpula.

Odgledao sam mečeve iz prošle sezone kada je ekipa bila u „grupi smrti“. Uveren sam da i sada može da se napravi podvig sličan onom protiv Liverpula. Imamo opet jako teške rivale, ali mislim da smo jači nego prethodne sezone. Moramo da iskoristimo prednost našeg terena, snagu koju dobijamo od naših navijača. Iako sam čuo kakvu atmosferu prave, iznenadio sam se u revanšu sa Jang Bojsom. Ta strast, navijanje, to je nešto što mora da se doživi. Bajernu, Totenhemu i Olimpijakosu neće biti lako u paklu „Marakane“.

Olimpijakos je bio opcija, Zvezda je angažovanjem Garsije odnela prvu pobedu van terena, a Mateo će imati priliku da klub iz Pireja izbaci iz Evrope i donese Zvezdi novo evropsko proleće.

Nisam im dao gol prošle sezone, eto nove prilike za to. Gledao sam ih i sada u kvalifikacijama, bili su baš dobri, Valbuena se pokazao kao njihov glavni adut. Ipak, mislim da je Crvena zvezda po kvalitetu u najmanju ruku na istom nivou i da možemo da ih pobedimo i budemo ispred Atinjana na tabeli.

Sa Zvezdom je poželeo da bude šampion, da nastavi da trese protivničke mreže kao u dresu Arisa i da crveno-beli u Ligi šampiona ostvare zapažen učinak.

Malo je čudno, prošle sezone sam u Arisu postigao 11 pogodaka, skoro pola, odnosno pet, dao sam desnom nogom. Na taj način sam dao i prvenac u Zvezdinom dresu u Bernu. Fudbal je moja najveća strast u životu, maksimalno sam mu se posvetio. Moj cilj ove sezone u Zvezdi je da budemo opet šampioni, da budemo jaki u Ligi šampiona i da se u grupi priča da smo jedna jaka i ozbiljna ekipa. Moja želja je da igram većinu utakmica i da dam što više golova jer je to meni najbitnije u fudbalu.

Osvrnuo se Mateo na svoje prve fudbalske korake i razvojni put.

Sa sedam godina sam počeo, u školi fudbala Velodrokm iz Kordobe, gde sam rođen. I tu mi je trener odmah rekao da moram da idem u jaču ekipu. U mojoj porodici svi fanatično navijamo za Institut i otac me je odveo na probu. Celo detinjstvo sam tu proveo i već s 16 godina debitovao sam za Institut u argentinskoj Primeri. Bio sam član juniorske reprezentacije do 15 i 16 godina. Španski Las Palmas me je angažovao u osamnaestoj.

Porodica mu živi u Kordobi i kada im obaveze dozvole, sigurno će iskoristiti prvu priliku da ga posete u Beogradu, a dolasku će se najviše obradovati dva mlađa brata.

"Obraz je čist, dali smo maksimum"

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 08.09.2019. 11:35 Matić o utakmici sa Portugalom.. Srbija - Portugal, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić izjavio je da ne može da bude razočaran jer smatra da je njegov tim dao maksimum u porazu od Portugalije (2:4) i da veruje da je naučio novu lekciju.

Bruno je veoma mali, stariji Ignasio ima 11 godina i sa velikom strašću igra fudbal, već je u Institutu. Siguran sam da će biti bolji od mene. Roditelji su razvedeni, majka ima fabriku paste i mnogo posla. Kada budu mogli, sigurno je da će doći u Beograd da me posete – zaključio je Garsija.

BONUS VIDEO:

Nemanja Matić fotografisao sina sa Ronaldom, a onda usledio srdačan pozdrav fudbalera

 

Komentari (1)

40+

08.09.2019 12:59

Daćeš dva gola,jer znaš da će jedan biti iz nepostojećeg penala,drugi iz ofsajda