Mijat Gaćinović
EPA/Ronald Wittek
Mijat Gaćinović

EPA/Ronald Wittek

Mijat Gaćinović, Foto: EPA/Ronald Wittek

- Drago mi je da je tako. Zvezda pruža dobre partije u Evropi. Pokazali su se jako dobro i u našoj prvoj utakmici, kod nas u gostima, a igraju još bolje kod kuće. Čeka nas teška utakmica, Zvezda će probati da se dočepa prvog mesta, sigurno - prva je konstatacija Gaćinovića u razgovoru za MOZZART Sport.

Gaćinović ističe da je ovo bitna utamica za obe ekipe, jer i jedini i drugi žele prvo mesto u grupi.

- Da, treba im bod. Mi smo već obezbedili, samo je pitanje ko će biti prvi, ko drugi. Naravno da bismo i jedni i drugi voleli da budemo prvi. Zbog toga očekujem tešku utakmicu. Iskreno mi je žao što se igra bez navijača. Baš mi je žao što igramo pred praznim tribinama. Svi saigrači su čuli kakva je atmosfera, inače, većini je žao što se igra bez navijača. Većina nas igra zbog navijača i emocije koja se deli sa njima. Zvezda je poznata po toj atmosferi. Bilo bi mnogo bolje da su navijači tu - kaže Mijat.

Dodaje da Zvezda igra odlično, te uda je u pitanju ekipa koja konstantno napreduje.

- Zvezda ima sve pobede osim one u Nemačkoj, gura dobro, u Evropi odlično. Nisam stigao da gledam njihove utakmice uživo zbog termina, igrali smo u isto vreme, ali gledao sam ponekad snimke. Gledao sam i u prvenstvu. Znamo da dobro izgledaju u poslednje vreme. Dekiju je bilo potrebno malo vremena da posloži to što on želi od ekipe i izgleda sve bolje i bolje - istakao je on.

Mijat Gaćinović kaže da je prethodni trener crveno-belih Vladan Milojević napravio čudo.

- Miloje je napravio čudo sa Zvezdom, stvarno! Možda se nije nekome sviđalo, ljudi bi i da se dobije sa 5:0 i da se igra dobro, ali pitanje je koliko je to realno u Evropi. Miloje je uspeo prvo u Ligu Evrope da uđe, sa takvom, tada, ekipom. Tada je bila prosečna ekipa. Pa su posle doveli dobrih igrača, pa dve Lige šampiona... Stvarno neverovatni uspesi pod Milojevićem. Njemu stvarno kapa dole za sve što je uradio, neverovatne stvari, pomogao im je da budu tu gde su sada. Sa Dekijem su opet ušli u Ligu Evrope, igraju stvarno dobro. Daju više golova. Deki gura sada svoju priču, sviđa mi se što ima svoj stil, igraju dobro, daju dosta golova. Već se vidi njegov pečat, to je jako važno. Deki jako dobro gura - rekao je Mijat.

Na kraju se osvrnuo na igranje u Srbiji, dodao je je drugačiji osećaj igrati protiv ekipe iz svoje zemlje.

- Sigurno je drugačije, nisam još imao priliku da igram na ovaj način u Srbiji. Drugačije je, ne znam kako će da izgleda, biće posebno. Dolazim sa ekipom iz druge zemlje da igram protiv ekipe iz moje zemlje. Biće mi malo i čudno. Voleo bih da ima i navijača, ali, eto, šteta - zaključio je Gaćinović.

Pročitajte još: