Navijači Srbije
EPA/Georgi Licovski
Navijači Srbije

EPA/Georgi Licovski

Navijači Srbije, Foto: EPA/Georgi Licovski

U Beogradu je održan sastanak predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije pred susret fudbalskih reprezentacija ove dve nacionalne manjine u Tavankutu.

PROČITAJTE JOŠ:

U DRESU PARTIZANA IGRAO JE PROTIV RONALDA I FIGA, A SADA... Bivši igrač crno-belih preuzima trećeligaša! (FOTO)

SAVO ODGOVORIO NA PROZIVKE SA TRIBINA Nisam ministar zdravlja, a ni direktor!

KANDIDATURA ZA SP I EP SVE OZBILJNIJA Najavljena izgradnja šest novih stadiona u Srbiji!

Fudbalski savez Srbije bio je domaćin sastanka predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije. Tema razgovora bila je organizacija predstojeće fudbalske utakmice između reprezentacije srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji, koja će biti odigrana 15. juna u Tavankutu kod Subotice, prenosi sajt srbi.hr.

Predstavnike dve nacionalne manjine, srpske u Hrvatskoj i Hrvatske u Srbiji, u ime Fudbalskog saveza Srbije ugostili su generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i njegov zamenik Uroš Zeković.

Dogovoreno je da će utakmica dve manjinske reprezentacije biti podržana od strane oba saveza, odnosno Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije, a njeni organizatori biće Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko veće opština i Srpsko narodno veće sa jedne, te Hrvatsko narodno veće i Udruženje fudbalske reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji sa druge strane.

KANDIDATURA ZA SP I EP SVE OZBILJNIJA Najavljena izgradnja šest novih stadiona u Srbiji!

Najavljena utakmica biće iskorištena i za sastanak političkih predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, a sve u cilju da pozitivna sportska atmosfera bude prilika da predstavnici obe manjine pošalju jasnu poruku da između dve države žele bolje, iskrenije i stabilnije odnose. Na taj način pokazaće da pripadnici obe manjine žele da budu istinski most saradnje i povezivanja Srbije i Hrvatske.