fudbal zatvorenik
shutterstock
fudbal zatvorenik

shutterstock

fudbal zatvorenik, Foto: shutterstock

Ipak, bilo je slučajeva gde sportisti nisu jači od zakona, te su umesto da budu "slobodni" na terenu, bili zatvoreni ili su i dalje u zatvoru.

Ovo je lista onih izgrednika koji su vešto baratali loptom, a tokom svog života su se našli i iza rešetaka!

Posle 32 dana pritvora morali su da plate kauciju koja je iznosila 1,6 miliona dolara. Ronaldinjo se ne može vratiti u svoju zemlju sve do izvršenja presude, nalaze se trenutno u jednom hotelu u kućnom pritvoru.

Postoji sasvim realna šansa da se nekadašnja zvezda Barselone vrati u zatvor, ovog puta na duži period.

BRUNO FERNANDEŠ 

Verovali ili ne on je izašao iz zatvora 2017. godine, pa je potpisao za jedan klub Boa Esporte koji je nakon objavljivanja vesti da Bruno njihov novi igrač izgubio sve sponzore!

Dva meseca kasnije brazilski sud ga je vratio u zatvor.

Adam Džonson, Foto: shutterstock

ADAM DŽONSON

Nekadašnji vezista Midlzbroa, Mančester Sitija i Sanderlenda, osuđen je 2016. na šest godina zatvora nakon što je priznao na suđenju da je imao seksualni odnos sa 15-godišnjom navijačicom u vreme dok mu je tadašnja devojka bila trudna.

Važio je za talentovanog vezistu, a samo pet dana nakon što je priznao krivicu, Sanderlend je raskinuo ugovor sa njim.

JORDAN LEČKOV 

Ovaj bugarski fudbaler ljubiteljima ovog sporta je poznat po Svetskom prvenstvu 1994. godine koje je održano u Americi. Tadašnja selekcija Bugarske stigla je do polufinala ovog takmičenja, a upravo su njegovim golom pobedili Nemce u četvrtfinalu!

Nakon fudbalske karijere ušao je u politiku, od 2003. do 2011. bio je gradonačelnik grada Sliven, a 2005. godine izabran je za potpredsednika Fudbalskog saveza Bugarske. 

U aprilu 2010. godine protiv njega je pokrenut pretpretresni postupak, Lečkov je okrivljen za malverzicije u vezi sa izgradnjom kanalizacionog i vodovodnog sistema i vršenja pritiska na poreske vlasti.

Robinjo, Foto: shutterstock

ROBINJO 

Još jedan Brazilac na listi, ovaj je imao toliko potencijala, iako je imao respektabilnu karijeru, mogao je i morao je da uradi više!

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Milana, Mančester sitija, Robinjo je 2017. godine osuđen pred sudom u Milanu na devet godina zatvora zbog učestvovanja u grupnom silovanju 22-godišnje Albanke.

To se dogodilo 2013. godine u jednom noćnom klubu dok je Robinjo igrao za Milan, a osim njega na zatvorske kazne osuđena su još petorica muškaraca.

Dok je igrao u Mančesteru jednom prilikom završio je na policijskom ispitivanju nakon što ga je 19-godišnja studentkinja prijavila za seksualno uznemiravanje.

On se nalazio u Brazili kad je presuda izrečena, a ta zemlja ne vrši ekstradiciju svojih građana.

Rene Igita, Foto: EPA/Ahmed Yosri

RENE IGITA

Ovaj Kolumbijac je promenio ovu fudbals svojim ponašanjem na terenu. Ostaće upamćen po svojoj škorpiji koju je izveo 1995. godine na utakmici sa Engleskom!

Ipak, on je 1993. godine uhapšen zbog učestvovanja u kidnapovanju! Naime u samom kidnapovanju je bio uključen i jedan od najpoznatijih narko šefova ikada, Pablo Eskobar.

Iako je Igita tada imao zadatak da dostavi ogroman novac za otmicu, on je dobio 64.000 dolara za taj posao, što prema zakonu Kolumbije spada u kršenje zakona, odnosno šansa da se zaradi na kidnapovanju.

On je proveo u zatvoru sedam meseci nakon što je pušten bez kazne: "Ja sam samo fudbaler, nisam znao za nikakve zakone oko kidnapovanja" - rekaoje Igita kad je izašao.

U ESPN-ovom dokumentarcu "Dvojica Eskobara" Igita je tvrdio da je uhapšen zato što je posećivao Pabla dok je bio u zatvoru. On svoje reči potkrepljuje činjenicom da dok su ga ispitivali dok je bio u zatvoru, samo su mu postavljali pitanja o Eskobaru, a ne o kidnapovanju!

"Počasni zatvorenici":

Džoi Barton (74 dana zatvora, optužen zbog fizičkog napada), Erik Kantona (dve nedelje u zatvoru, zbog napada na navijača), Ijan Vrajt (dve nedelje, nije platio kazne za parkiranje), Aleksis Zarate (6 godina i 6 meseci, silovanje), lista bez kraja....