Savo Milošević i Biljana Obradović
FK Prtizan
Savo Milošević i Biljana Obradović

FK Prtizan

Savo Milošević i Biljana Obradović, Foto: FK Partizan

Biće u sredu svečano u Humskoj 1. Samo nekoliko meseci nakon što je „večiti kapiten“ Saša Ilić otišao u penziju, crno-beli prate još jednog nekadašnjeg nosioca trake časti. Tačku na igračku karijeru staviće Miroslav Vulićević.

U čast čoveka sa večitim osmehom na licu Partizan će u Humskoj upriličiti svečani koktel i to u trofejnoj sali, u koju je za šest godina igranja u crno-belom dresu Vulićević uneo dve titule i četiri Kupa Srbije.

I sada kada mu ističe ugovor sa klubom kojem je podario najbolje godine, Miroslav je rešio da ujedno i završi karijeru, da ne ide na neku stepenicu niže, jer sa 34 godine nema više kome i zbog čega da se dokazuje.

Već od četvrtka Vulićević kreće u novu fudbalsku misiju, jer će zaplivati u trenerske vode. Naravno, slede mu godine učenja, dobijanja licenci, studiranja fudbala sa neke druge strane, jer kao što gotovo svi bivši igrači kažu: kada postaneš trener, učiš fudbal ispočetka.

Miro9slav Vulićević

EPA/ROBERT GHEMENT

Miro9slav Vulićević, Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Desni bek iz Leposavića je u Partizan došao 2013. godine i za šest sezona odigrao 156 utakmica i postigao jedan gol.

Put je trebalo mnogo ranije da ga dovede u Humsku 1, još dok je bio igrač Javora, ali je tada greškom tadašnje uprave crno-belih, ipak, otišao u Vojvodinu, pa preko Novog Sada stigao na Topčidersko brdo.

Navijače je Vulićević definitivno osvojio onog dana kada se predstavio i kao svojevrsni medicinski fenomen: u oktobru 2014. godine celo poluvreme večitog derbija odigrao je sa pokidanim ligamentima kolena! Tek posle meča osetio je istinske bolove i čekala ga je duga pauza.

Posle 20 sezona igranja došlo je vreme da se kopačke okače o klin.