Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ
Screenshoot Instagram
Ognjen Vranješ

printscreen

Ognjen Vranješ, Foto: printscreen

Pročitajte još:

 

Ali, to je samo jedan u nizu skandala u koje je Vranješ bio upleten poslednjih godina i nema sumnje, već sada možemo da kažemo da je u pitanju jedna od najkontroverznijih glava koja se pojavila na Balkanu u fudbalu.

Umesto igre za klubove i reprezentaciju, mnogima su skandali koje je pravio od Zagreba, Zenice, Beograda, Atine i Brisela, prva asocijacija na bivšeg igrača Zvezde.

Bosanski reprezentativac nije mirovao ni za Božić koji je iskoristio da šalje neumesne poruke čak i saigračima.

Vranješ je uz fotografiju sa trojicom drugara na društvenim mrežama postavio citat "drhte ruke oko Banjaluke", što je dobro poznati deo "rodoljubive" pesme Baje Malog Knindže "Ne volim te Alija zato što si Balija" - i njome direktno isprozivao saigrača iz reprezentacije BiH Anela Hadžića.

Ovaj mu je uzvratio uz fotografiju kako mirno drži volan: "Drhte? Ne verujem", a "rat" se nastavio Ognjenovom objavom Anelove ranije fotografije gde ovaj drži tri prsta, uz komentar - "sad će da drhte".

Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ

Screenshoot Instagram

Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ, Foto: Screenshoot Instagram

Vranješ je postao "trn u oku" i bosanskih medija zbog ranijih ispada, a zbog poslednjeg - tetovaže četnika Momčiča Đujića, pojedini su čak prestali da ga oslovljavaju imenom i prezimenom, već ga pominju kao "igrača sa brojem šest".

Još 2010. godine se potrudio da ga upamti "Maksimir". Sa moldavskim Šerifom u Zagrebu je eliminisao Dinamo u penal seriji (bio strelac u penal ruletu), a pobedu je slavio u majici Delija što je propisno iznerviralo domaćine.

- Majicu sa srpskim obilježjima i natpisom "Delije" dobio sam od navijača Crvene zvezde kao znak zahvalnosti što sam bio član crveno-belih. Odlučio sam da je obučem i nadao sam se potajno prolazu. Na kraju je sve lepo ispalo. Ućutkali smo Zagrepčane i prošli dalje. Bio je to prelep osećaj - kazao je tada Vranješ.

Mirovao je neko vreme, a njegov žestok temperament je ponovo ispoljio 2014. godine za odgovor Albertu Nađu, zbog izjave ovog da Vranješ nije interesantan Partizanu.

- Mrzim Partizan iz dna duše, a klempavom Nađu želim da ga što pre oteraju - napisao je tada Ognjen.

- Želeo sam da smirim situaciju. Ne zbog navijača, nego zbog kolega iz svlačionice. Niko mi od njih nije ništa prigovorio, ovo je moje telo i radim s njim šta hoću. Ali, odlučio sam da prepravim tetovažu, iz poštovanja prema igračima i timu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

One day, I'll be back again at my home!!!

A post shared by Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes) on Jun 20, 2018 at 2:46pm PDT

 

Njegovo prepravljanje pomenute tetovaže donekle je umirilio ustalasale duhove u BiH, ali je taj njegov potez razočarao radikalne struje u Srbiji, pa je i sa "ove" strane Drine dobio "negativne poene".

Nije se mnogo osvrtao na komentare, nastavio je Vranješ sa ispadima i 2016 godine, i to u dresu BiH. "Vruće" je bilo u Atini na meču kvalifikacija Grčke i Bosne, gde je bilo svega i svačega, posle kog je Vranješ pripretio Helenima za revanš.

- U Zenici pakao. Vidimo se - napisao je uz timsku fotografiju iz Atine.

Ipak, ta sezona ostaće u najboljem sećanju Vranješu, ne samo zbog het-trika protiv Ksantija, već zbog titule koja je stigla u vitrine Atinjana nakon 24 godine.

Pasija prema "znamenitim" Srbima i tetovažama uvela ga je u verovatno najveća iskušenja na profesionalnom planu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

??????

A post shared by Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes) on Aug 6, 2018 at 7:22am PDT

 

Pre nekoliko meseci uradio je upadljivu tetovažu četničkog vođe Momčila Đujića, koju je neko vreme uspeo da skriva od očiju javnosti, ali kada je snimak tetoviranja podelio na instagramu, navijači BiH su proključali od besa.

Niko u Bosni nije blagonaklono gledao na novu "provokaciju" igrača koji ih predstavlja, a direktno ih vređa, kako su to formulisali.

Vranješ se zbog novih problema našao i na udaru belgijskih medija, koji su razumeli da je uvredio Bosance na nacionalnoj osnovi, pa mu ni brisanje pomenutog klipa izrade tetovaže nije mnogo pomoglo da "ispegla" situaciju.

 

Nakon što su svi izneli stav o njegoj posveti četničkom heroju, oglasio se i Vranješ i črvsto stao iza svoje odluke i tetovaže, koju, za razliku od granica Republike Srpske, neće prepravljati.

- Da li bi bilo toliko bitno čiji lik nosim na ruci da igram treću ligu u BiH? Da nisam uspešan i da ne igram na nivou na kojem igram, da li bi nekoga zanimalo šta imam na svom telu? Ponavljam, na SVOM telu! Da ne pripadam narodu kojem pripadam da li bi se neko drznuo da blati mene i istorijsku ličnost kao što je vojvoda Đujić. Objašnjavati da je za mene i moj narod reč četnik i status vojvoda nešto sasvim drugačije niti želim, niti ima smisla, niti je moguće razuveriti druge ljude, ali ja to i ne želim da radim.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

I’ ve got my goals and I gonna achieve them ? #workout

A post shared by Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes) on Dec 26, 2018 at 4:15am PST

 

Anderleht mu je bio nova sredina za "dokazivanje".

Vranješ je u septembru 2018. godine osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu koja će biti primenjena ukoliko Banjalučanin ponovi prekršaj u Grčkoj, zbog podsticanja mržnje preko društvenih mreža.

On je na svom instagramu "okačio" prizor sa tribina utakmice njegovog bivšeg kluba AEK-a i Ajaksa, na kome se vide neredi na tribinama, uz njegov komentar "dobrodošli u pakao".

- Čak i nakon što su te poruke na društvenim mrežama uklonjene, Vranješu je potvrđena presuda i uslovna kazna. Zbog toga Vranješ neće ići iza rešetaka - pisali su belgijski mediji pozivajući se na izvore iz Grčke.

 

U svetlu skandala sa Tošićem i Karleušom, vredi podsetiti na njegovu provokaciju upravo bračnom paru Tošić, odnosno na komentar koji je dao na Jeleninu kritiku Krstajiću što ne zove Duška u reprezentaciju.

- A je li realno da pored smrdljivih Kineza igra svaku treću utakmicu, halo budi realna malo - napisao je Ognjen Jeleni.

Ne znamo kako će se završiti njegov sukob sa Tošićem, ali u jedno smo sigurni posle ovakve poruke - ponudu iz Kine teško da će ikad dobiti.I na primeru Karleuše jasno je da nije imun na estradne "prvakinje", o čemu svedoči i njegova ne tako davna romansa sa pripadnicom muzičkog esnafa Katarinom Grujić.