Liverpul - Flamengo
AP Photo/Hassan Ammar
Liverpul - Flamengo

AP Photo/Hassan Ammar

Liverpul - Flamengo, Foto: AP Photo/Hassan Ammar

Fudbaleri Liverpula pobedili su Flamengo minimalnim rezultatom u finalu Svetskog klupskog prvenstva! Ovom pobedom "redsi" su se revanširali za finale 1981. godine kada su ih Brazilci pobedili 3:0!

Četa Jirgena Klopa bolje je ušla u utakmicu, prva velika šansa se dogodila odmah na startu kada je Firmino šutirao preko gola! Flamengo je prvi put pripretio u 23. minutu preko Enrikea!

Ravnopravna borba viđena je u prvih 45 minuta, Liverpul je bolje startovao, a Flamengo bolje završio! Ipak, prvo poluvreme nije obilovalo šansama za gol!

Odmah na startu drugog poluvremena, najbolja prilika na utakmici za šampiona Evrope, opet Firmino, pogodio je stativu!

Liverpul u 75 minuta samo je jednom šutirao u okvir gola! Poništen gol Salahu koji se nalazio u ofsajd poziciji u 77. minutu meča!

Sjajan šut Hendersona u 85. minutu kojeg je jedva zaustavio čuvar mreže Flamenga! U 92. minutu Sadio Mane je izašao sam pred golmanom Alvesom, u poslednjem trenutku odreagovao je klizećim startom Rafinja koji je oborio Senegalca! Glavni sudija meča Ibrahim Al-Jasim je morao uz pomoć VAR tehnologije da utvrdi da li je bio penal ili slboodan udarac! Sudija je doneo odluku da je start Rafinje bio čist, posle koga mu je poništen žuti karton koji je dobio!

Kraj drugog poluvremena utakmice, meč ide u produžetke!

Mane i Rafinja

(AP Photo/Hassan Ammar)

Mane i Rafinja, Foto: (AP Photo/Hassan Ammar)

U 99. minutu meča, Firmino je konačno zatresao mrežu Brazilaca, asistent je bio Sadio Mane! Sjajna lopta Hendersona ka Senegalcu koji je bio najistureniji igrač u tom trenutku, vratio je loptu Firminu koji je izlomio defanzivce Flamenga pa potom lako savladao Alavesa!

Do kraja utakmice Liverpul je držao loptu u svom posedu i nije dopustio rivalu da zapreti golu Alisona!