Dušan Tadić
EPA/Yuri Kochetkov
Dušan Tadić

EPA/Yuri Kochetkov

Dušan Tadić, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

Reprezentacija Srbije će protivnike u kvalifikacijama za Mondijal u Kataru 2022. godine saznati 7. decembra u Cirihu, saopštila je FIFA. Objavljeno je da će ceremonija početi u 18 časova, a zbog pandemije koronavirusa predstavnici fudbalskih saveza neće prisustvovati žrebu. U evropskim kvalifikacijama učestvovaće 55 selekcija koje će biti smeštene u pet grupa po šest i pet grupa po pet. Plasman na finalni turnir obezbediće pobednici grupa, plus tri selekcija iz baraža u kojem će učestvovati 10 drugoplasiranih i dva tima iz Lige nacija.

Da li će Srbija pobediti Škotsku u finalu plej-ofa za EURO?

 

Srbija bi, ukoliko se ne desi neko čudo, na žrebu trebalo da bude u drugom šeširu, a konačan sastav šešira znaće se kad bude objavljena rang lista FIFA 26. novembra. Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra sledeće godine, po ubrzanom ritmu, odnosno po tri utakmice u terminu. Svetsko prvenstvo u Kataru trebalo bi da se održi od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine. 

PROJEKTOVANI ŠEŠIRI ZA ŽREB

Prvi šešir: Belgija, Francuska, Engleska, Španija, Portugal, Italija, Hrvatska, Nemačka, Holandija, Danska.

Drugi šešir: Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, SRBIJA, Ukrajina, Rusija, Turska, Irska.

Treći šešir: Slovačka, S. Irska, Rumunija, Češka, Norveška, Island, Mađarska, Grčka, Škotska, BiH.

Četvrti šešir: Crna Gora, Finska, S. Makedonija, Slovenija, Albanija, Bugarska, Gruzija, Belorusija, Izrael, Luksemburg.

Peti šešir: Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, tzv. Kosovo, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, Litvanija, Letonija, Andora.

Šesti šešir: Lihtenštajn, Moldavija, Malta, Gibraltar, San Marino.

PROČITAJTE JOŠ: