Dinamo Zagreb Viljareal
Tanjug/AP
Dinamo Zagreb Viljareal

Tanjug/AP

Dinamo Zagreb Viljareal, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su na "Maksimiru" od Viljareala sa 0:1 u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope. "Modri" nisu uspeli da ponovo uspeh protiv Totenhema, ali je pred njima revanš u Španiji, gde se nadaju senzacija. Ovakav ishod u Zagrebu odgovara Crvenoj zvezdi i Partizanu, a i srpskom fudbalu u globalu.

Evo i zašto...

Naime, samo pobeda vodi Dinamo u narednu fazu, a ako "modri" do nje i dođu desiće se to da će prestići Srbiju, tačnije Superligu, na 16. mestu koje je samo jednu poziciju ispod 15. mesta, a koje garantuje plasman dva naša kluba u kvalifikacije za Ligu šampiona. Trenutno 16. mesto osigurava šampionu da kvalifikacije startuje od drugog, a ne od prvog kola, što je svakako olakšica.

Srbija će se nadati porazu Dinama i u Španiji, ali će u isto vreme navijati za Arsenal protiv Slavije iz Praga. Česi su u sličnom položaju kao i Hrvati, što znači da mogu prestići Srbiju ako Slavija odigra nerešeno ili pobedi Engleze u glavnom gradu Češke. Crveno i crno-beli se nadaju da se to neće desiti, pa bi u narednom kvalifikacionom ciklusu mogli da osiguraju željeno 15. mesto i tako dva kluba pošalu u kvalifikacije ze elitno takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

dno dna

09.04.2021 14:55

dokle je dosao nas fudbal:zelimo da neko izgubi da bi mi imali korist,zato nam je derbi "0".