Evald Linen
Youtube/ philippuskittekatus
Evald Linen

Youtube/ philippuskittekatus

Evald Linen, Foto: Youtube/ philippuskittekatus

Fudbaler Verdera iz Bremena Norbert Sigeman je 14. avgusta 1981. startovao na Evalda Linena, člana Arminije, a onda se dogodio jedan od najneverovatnijih momenata u istoriji evropskog fudbala.

Sigeman je napravio Linenu ranu na butini od 25 centimetara, koju su doktori kasnije morali da zakrpe sa čak 23 kopče. Ali tu kreće čudo...

Iako je povreda bila stravična, fudbaler Arminije je vrlo brzo ustao i potrčao ka klupi Verdera, odnosno treneru Otu Rehagelu i optužio ga da je nahuškao svog fudbalera da bude grub prema njemu.

Linenu je bila bukvalno otvorena butina, kost mu je virila iz nje, a on je mahnito trčao i tražio obračun. Rehagel, budući prvak Evrope sa Grčkom, nije mogao da veruje šta se dešava. Današnjim gledaocima to sve deluje još nerealnije, naročito ako uzmemo u obzir Nejmara i ostalu hordu "padavičara" koji su preplavili najlepšu igru poslednjih godina.

Takođe je fascinantna čelična volja Nienena da se što pre vrati na teren i to je učinio za neverovatnih 17 dana.

Linen je karijeru započeo u Arminiji, ali je fudbalsko ime stekao igrajući za Borusiju Menhengladbah s kojom je osvojio tri titule i Kup UEFA pobedivši Crvenu zvezdu u finalu.

Tagovi

Komentari (1)