Deni Rouz
EPA/Facundo Arrizabalaga
Deni Rouz

Youtube/ESPN UK

Deni Rouz, Foto: Youtube/ESPN UK

Rouz je, sa još nekoliko reprezentativaca Engleske, bio na meti crnogorskih navijača na nedavnoj utakmici u Podgorici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U oktobru 2012. godine, tada mladi reprezentativac Engleske Deni Rouz (28) je gestikulirao publici u Kruševcu, potom besno šutnuo loptu ka tribinama i zbog toga bio isključen sa utakmice protiv U-21 selekcije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore, ali Deni Rouz ne veruje da će biti drastično kažnjeni!

"Kada država bude kažnjena sa onoliko koliko ja potrošim za jednu noć u Londonu - šta očekivati", rekao je Rouz za britanske medije.

On je rekao da je politike previše u fudbalu, pošto je slične scene doživeo i pre 7 godina u Srbiji.

"Programirao sam se tako da mislim da ću igrati još pet ili šest godina... Previše je politike u fudbalu i jedva čekam da mu vidim leđa. Jedva čekam kraj", rekao je 28-godišnji Rouz.

On je bio jedan od najglasnijih u optužbama za rasizam na račun Fudbalskog saveza Srbije. Dobio je odgovor da je on jedini koji je bio vređan na toj utakmici pošto je bio inicijator incidenata, zbog svojih provokacija na toj utakmici.

"Počelo je majmunskim povicima sa tribina tokom zagrevanja. Prvi deo meča nije bio ni izbliza loš kao nastavak, u kojem su me pogodila dva kamena u glavu. Svaki put kada sam dodirnuo loptu čuo sam majmunske povike. Bio sam veoma ljut i trudio sam se svom snagom da se skocentrišem", rekao je Rouz o toj utakmici.