Ema Hejz
AP/Bradley Collier
Ema Hejz

AP/Adam Davy

Ema Hejz, Foto: AP/Adam Davy

Engleskim medijima počela je da kruži rasprava o tome treba li Čelsi umesto Mauricija Sarija da dovede menadžerku ženske ekipe Emu Hejz.

Ona je ove sezone osvojila treću Superligu, te odvela fudbalerke londonskog kluba u polufinale Lige šampiona, a Sari je s Čelsijem završio treći u Premijer ligi i tek treba da odigra finale Lige Evrope protiv Arsenala.

Bez obzira na rezultat, Italijan je blizu povratka u otadžbinu zbog loše atmosfere u klubu i odnosa s navijačima pa "Plavci" razmišljaju da naprave nešto što niko dosad nije - da zaposle ženskog trenera.

 

Golden Stejt - Portland

EPA/John G Mabanglo

Golden Stejt - Portland, Foto: EPA/John G Mabanglo

 

GOTOVO JE! TRILER NA KRAJU I REZULTAT 119:117 Imamo prvog finalistu NBA lige! (VIDEO)

Engleski novinar Rob Drejper tvrdi da je zaslužila barem da ode na razgovor za posao, ali dodaje da bi bio iznenađen da se to dogodi.

"Osoba koja će imenovati novog trenera je Marija Granovskaja, jedna od tek nekoliko žena u upravljačkoj strukturi. Možda to bude moguće tek za dve ili tri godine", kaže Drejper.

Ema Hejz

AP/Bradley Collier

Ema Hejz, Foto: AP/Bradley Collier

Hejz bi dobila u ruke svlačionicu punu zvezda, pa se mnogi pitaju da li bi ona mogla upravljati njima.

"Ako klubovi to budu tretirali kao ozbiljnu opciju, ta se integracija može ostvariti. Postoje li neke istaknute žene koje su bile na najvišim položajima u profesionalnim klubovima? Ne znam nijednu. Govorimo o potencijalnom imenovanju žene koja bi mogla voditi klub u Premijer ligi. Ako ih nema u muškom trenerskom okruženju u ligi, onda to izgleda kao veliki skok koji se mora napraviti", rekao je novinar Džejms Daker.