LeBron Džejms
AP/Mark Terrill
LeBron Džejms

AP/Mark Terrill

LeBron Džejms, Foto: AP/Mark Terrill

"Niko nije igrao pod takvim pritiskom kao LeBron. Ni ja, ni Majkl Džordan ni Leri Bird. Znate li vi koji je pritisak doći u Stapls Center i igrati ispod svih onih dresova i zastava prvaka? LeBron je toga bio svestan i rekao je da tačno to želi. Obećao je da će odvesti Lejkerse do titule i to čini", rekao je Medžik Džonson.

Od prvog dana ispunio je svaki cilj koji je pred njega postavljen, svako očekivanje, a ona su udvostručena kad su ga na draftu 2003. kao prvog izabrali Kavalirsi, klub iz Klivlenda. LeBronu je na leđa stavljen teret povratka titule.

Lebron Džejms

AP/Mark J Terrill

Lebron Džejms, Foto: AP/Mark J Terrill

Trebalo mu je 13 godina, od kojih je četiri proveo u drugom klubu i trpeo uvrede, pa i pretnje smrću od dojučerašnjih fanova, ali 2016. je ispunio i taj najveći cilj spektakularnim preokretom nakon 1:3 u finalu protiv Golden Stejt Voriorsa, koji su te sezone postavili rekord sa 73 pobede.

LeBron je zvezdama širom NBA lige dao moć da upravljaju sopstvenom sudbinom i zarađuju više nego ikad, a Džordan nije mogao da pomogne ni Skotiju Pipenu da zaradi koliko vredi, najviše zbog toga što je u poslednjim sezonama svojom revolucionarnom platom popunjavao ogroman deo prostora.

Konačno, igrao je u eri vladavine društvenih medija, sa kojima Džordan nije morao da se nosi, a veliko je pitanje koliko bi oni promenili percepciju o njemu, s obzirom na to da je i on imao hejtere, ali oni tada nisu imali prilike da se pokažu svetu.

PROČITAJTE JOŠ: