Mesi i Ronaldo
AP
Dušan Tadić

EPA-EFE/OLAF KRAAK

Dušan Tadić, Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Za razliku od drugih lista, ESPN ima drugačiju metodu oko rangiranja fudbalera, pa je tako naš Dušan Tadić zauzeo deseto mesto u svojoj kategoriji!

PROČITAJTE JOŠ:

Njega su stavili pod kategoriju "centarfor" pošto u Ajaksu igra na poziciji "lažne devetke"! Tadić se nalazi na poslednjem mestu te kategorije pošto svaka sadrži po desetoricu fudbalera! Ispred njega su Žoa Feliks, Nejmar, Obamejang, Grizman, Firmino, Salah, a najbolja trojica su Mbape, Ronaldo i Mesi! 

Za Srbina su napisali: "Za sav kvalitet koji je pokazao tokom četri godine u Sautemptonu, malo ljudi je moglo da predvidi nestvaran uticaj Tadića u njegovoj prvoj sezoni u Ajaksu! Srpski internacionalac je oduševio sa 38 golova i 24 asistencije na svim takmičenjima, a kruna sjajne sezone ovog virtouza dogodila se u pobedi Ajaksa nad Realom (4:1) na Bernabeu kada je preostalo 16 timova! Razoran spoj elegancije i kreacije, to je preformans koji će se pamtiti godinama!"

Najbolji napadač - Serhio Aguero

Najbolji centarfor - Leo Mesi

Najbolje krilo - Rahim Sterling

Najbolji ofanzivni vezni - Bernardo Silva

Najbolji centralni vezni - Ngolo Kante

Najbolji levi bek - Endru Robertson

Najbolji desni bek - Trent Aleksandar-Arnold

Najbolji defanzivac - Virdžil van Dajk

Najbolji golman - Alison

Najbolji trener - Jirgen Klop 

Drugi Srbin na ovoj listi je pomalo i iznenađenje! Aleksandar Kolarov se u Romi totalno pronašao iako su mnogi predviđali da je to sve što ćemo videti od srpskog kapitena!

ESPN je Kolarova stavio na deveto mesto uy opis:

"Ako ništa, morate da se divite njegovoj trajnosti! Ne tako davno, izgledao je kao da ga je Mančester siti odbacio, ali od njegovog prelaska u Romu 2017., postao je bolji, i diskutabilno najbolji levi bek u Seriji A na različite trenutke tokom prošle tri sezone! Ono što je najviše interesantno je da ima 34 godine a da igra na poziciji koja zahteva atleticizam! A tu je još i njegov nezaustavljim udarac!"

Ispred njega su Grimaldo, Mendi, Dinje, Ernandez, Sandro, Alba, Alaba i Robertson!

BONUS VIDEO

Bogosavac: Čukarički uvek ima najviše ambicije, Evropa cilj i ove godine