PES šampioni: Savić, Čaušić, Gobeljić i Stojković
Alo
Zvezdini PES šampioni

Alo/V. Z.

Zvezdini PES šampioni, Foto: Alo/V. Z.

Naravno, reč je o video igrici. 

Na jednoj strani Vujadin Savić i Goran Čaušić, a na drugoj Marko Gobeljić i Filip Stojković. Kada ova četvorka uzme džojstike u ruke i zaigra „Pro evolušn soker“ (PES), poznatu igricu na „plejstejšnu“ - pršti na sve strane.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je izveštač „Alo!“ na pripremama zavirio u sobu jednog od igrača Crvene zvezde i uverio se da oni i posle napornih treninga u Beleku i te kako razvijaju takmičarski duh.

- Nemamo puno slobodnog vremena. Uveče najčešće igramo „plejstejšn“. Prozivamo se kada igramo dva na dva. Žule Stojković i ja smo se pre nekoliko dana mnogo iznervirali zbog njihovog vođstva, pa smo odustali usred partije. Priznajem Vujadinu i Čaušiću da su trenutno bolji od nas, ali smo na dobrom putu da ih do kraja priprema preteknemo u pobedama. Stojković i ja biramo Juventus, a njih dvojica Pari Sen Žermen - počeo je priču Marko Gobeljić.
Po rečima Vujadina Savića se stiče utisak da je taj njihov ritual mnogo više od zabave i ubijanja slobodnog vremena na pripremama.

Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

- U početku sam bio najbolji, ali se sada to promenilo. Počeli su svi dobro da igraju, posebno najnoviji PES 2019. Baš je gusto u svakoj partiji. Trenutno smo bolji Čaušić i ja, ali odlučuju nijanse. Kada igram protiv Stojkovića jedan na jedan, iskreno, ravnopravna je borba. Naravno da ih zezam kada pobeđujem, nedavno smo se zamalo posvađali Stojković i ja. U pitanju je naše svakodnevno prozivanje - otkriva Vujadin Savić i nastavlja u jednom dahu:

- Nikada ne bih igrao da nemam neki cilj, odnosno takmičarski značaj. U smislu, moramo da igramo u nešto, pa makar bila u pitanju i čvrga. Uglavnom poraženi plaća doručak, ručak ili večeru. Dakle, prva partija je doručak, druga ručak, treća večera, pa kako se zalomi. Dogodi se, recimo, da ja nekome dugujem tri doručka, pa pobedim prvu partiju i onda mu dođem jedan manje. Možeš da dobiješ svaki doručak, a da izgubiš ručak i večeru, pa na kraju loše prođeš. Ne igramo nikada u pare, ali na kraju krajeva i ta večera košta. Draže mi je više od svega da poraženom kažem: „Druže, bolji sam od tebe, plati večeru.“

Mada nije želeo da nam potvrdi, saznajemo da Filipu Stojkoviću najteže padaju porazi.
- Verujte, ozbiljno su počeli da kukaju i da se bune kada smo Gobeljić i ja izabrali Juventus. S druge strane, oni uzeli Mančester siti, koji je najjači na igrici, i sada pričaju svašta. Strašno. Važno je drugarstvo - ironično je Stojković prokomentarisao protivnike.
Goran Čaušić kaže da je teško izdvojiti najboljeg u pojedinačnoj konkurenciji. Međutim, kada je reč o parovima, nije imao dilemu.
- Svi smo otprilike jednaki. Međutim, ako Vujadin i ja nastavimo ovako, nećemo morati da brinemo za klopu do kraja prvenstva. To znači da ćemo jesti za džabe do maja meseca. Zasad nam duguju dva ručka i dve večere. Istina je, nerviram se kada gubim, došlo mi je nekoliko puta da polomim džojstik, ali se zasad dobro kontrolišem - priznaje Čaušić.