Dušan Jovančić
AP
Dušan Jovančić

AP

Dušan Jovančić, Foto: AP

Za navijače Crvene zvezde koji veruju u simboliku, tradiciju, ovog leta ima dobrih znakova. 

Izvukli su Suduvu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, sa kojom su igrali prošle godine, a pritom ponovo idu u Salcburg, opet na mesto gde su se kvalifikovali u elitno društvo. Izgleda kao da se istorija ponavlja.

Jer, 29. juna Zvezda će igrati u predgrađu Salcburga, Grodigu, protiv Zenita. Vezistu Dušana Jovančića lepe uspoene vežu za Mocartov grad…

- Salcburg je za našu generaciju najveći uspeh u karijerama. Nadam se da ćemo to opet moći da ponovimo. Vratili smo se posle onakve ekipe, posle 0:2. Kad premotam film, napadali su nas baš jako, da su oni prošli, ne bi bilo nezasluženo. Imali smo snage da se vratimo.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Vasiljević

ALO!

Od 18 časova sa Klužom

Crvena zvezda će danas od 18 časova (TV Arena) odigrati prijateljski meč protiv šampiona Rumunije, Kluža. Biće to ozbiljan test za izabranike Vladana Milojevića, koji polako ulaze u formu za početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Rumuni su smešteni u istom hotelu kao i crveno-beli.

 Prethodnih šest meseci Zvezda slabije igra. 

- Imali smo dosta veliku prednost u prvom delu sezone, kada smo se fizički i emotivno ispraznili. Drugi deo sezone smo odigrali neke mečeve ispod očekivanja. Ne treba da brinemo, od prvog kola ćemo biti kao zapete puške.

Svakome prija da se nađe u odabranom društvu evropskih giganata…

- Meni je, recimo, najviše prijao duel sa Veratijem iz Pari Sen Žermena. I ostali igrači, iz Liverpula, Napolija i Pariza su zvezde, ali pošto sam imao direktan duel sa Veratijem, ostavio je mnogo jak utisak. Baš je dominantan.

Protiv Suduve 9. jula

Definitivno je poznat termin kada će Zvezda startovati kvalifikacije – 9. jula u Marijampolu (druga grupa klubova igra 10. jula), dobro poznatoj stanici šampionu Srbije. Crveno-beli su prošle godine takođe igrali protiv Suduve i slavili sa 5:0 u dvomeču. Ukoliko šampion Farskih Ostrva HB Torshavn izbaci Helsinki, Zvezda će prvo gostovati. Ako Finci prođu, Zvezda je domaćin u prvom meču.

Jovančić je prošle sezone bio novajlija, ali sada navijači imaju velika očekivanja od ovog momka, jer je pokazao da ume da igra dobar fudbal i bude jedan od vođa tima.

- Verujem da su očekivanja drugačija, jer kada sam dolazio, bio sam za većinu ljudi nepoznanica, pošto sam došao iz naše lige. To se malo potcenjuje. Drago mi je da se ta uloga menja i što su veća očekivanja – zaključio je Jovančić.

Fudbaleri Zvezde su imali danas baš jak trening, a po završetku otišli su isred svlačionice gde su oporavljali mišiće u ledenoj vodi.

- Prija nam da malo ohladimo noge, da se opustimo posle velikih napora – kaže Jovančić.