Dule Savić
Marko Metlaš
Milan Gurović

Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Marko Metlaš

Dule Savić je prokomentarisao slučaj Milana Gurovića i nasilja u porodici: 

"Ne mislim da je to vezano za sport. Ne znam šta se ovde dešavalo i ne bih se zaletao i osuđivao ili branio Gurovića," započeo je Savić, a potom je dodao sledeće.

"Pa dobro, to ne znači mnogo ako je priznao krivicu, ali hoću da kažem, ukoliko je zaista tačno da je i ženu i ćerku maltretirao, tukao ili šta su mu već stavili na teret, onda je to za mene strašno, neshvatljivo i za svaku osudu. Pogotovo što je on javna ličnost i nekadašnji košarkaš koji bi trebalo svojim ponašanjem, posebno u radu sa mladim košarkašima, da bude primer čoveka koji poštuje fer-plej. Ovakva vrsta ponašanja je za mene sramna i neprihvatljiva," rekao je Savić.

Dule Savić

Marko Metlaš

Dule Savić, Foto: Marko Metlaš

Savić je u istom intervjuu, koji je izazvao burne reakcije javnosti, komentarisao i ženski fudbal i rekao da je fudbal za dečake, dok su devojčice "višak".

Posle emitovanja priloga o porodici Kovačević, voditeljka je u šaljivom tonu prokomentarisala da samohrana majka koja ima 11 dece praktično ima ceo fudbalski tim.

Ipak, njegov odgovor nije došao na oduševljenje:

"Pa ne, ima osam dečaka, tri devojčice su višak." - posle čega su svi ostali u studiju odgovorili da i devojčice igraju fudbal, ipak Savić ne misli tako:

"Ja sam protiv ženskog fudbala... Imam druge neke poglede po tom pitanju, ali nije to tema"

Ova izjava je naišla na osudu javnosti na društvenim mrežama.