Ivica Dragutinović i Kristijano Ronaldo
Profimedia.rs
Ivica Dragutinović i Kristijano Ronaldo

Profimedia.rs

Ivica Dragutinović i Kristijano Ronaldo, Foto: Profimedia.rs

Meč između Portugala i Srbije (1:1) u kvalifikacijma za EURO 2008. godine obeležio je nezapamćen skandal u kom su učestvovali tadašnji selektor Portugala Luis Felipe Skolari i proslavljeni srpski defanzivac Ivica Dragutinović.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, legendarni bek ne želi da se priseća tog sukoba, ali je rekao da nije želeo da tuži Skolarija, jer smatra da svi greše i da zaslužuju drugu šansu.

"Ja sam generalno imao opciju da tužim Skolarija za to, ali nisam. To je incident koji je prošao tako kako je prošao. Bogu hvala niko nije povređen, niko nije kažnjen. Ja sam odustao od bilo kakvog krivičnog gonjenja. Mogao sam da sam hteo. Ali mislim da svako ko radi i greši, i treba dati ljudima drugu šansu. Svi mi grešimo i u normalnom životu. Treba ljudima dati novu šansu, u smislu šta treba promeniti, kakvo ponašanje treba imati na terenu i na samoj utakmici, jer mnogo mlađe populacije gleda utakmice i to je ružna slika koja se šalje u svet. Treba to da zaboravimo", rekao je Dragutinović.

Kristijano Ronaldo nije uspeo da postigne pogodak u dva meča koja je odigrao protiv Srbije, a Ivica Dragutinović je otkrio recept kako ga zaustaviti! On je protiv njega igrao i u Španskoj ligi kada je igrao za Sevilju!

"Bilo koji igrač koji bude blizu Ronalda, treba sve vreme da bude blizu njega. Ne treba da mu dozvoli da se okrene, treba ga napadati dok prima loptu, čvrsto stajati blizu njega i da mu se ne da prostor da se okrene licem prema našoj odbrani i da nas ugrozi svojom brzinom i tehnikom i svim što poseduje. To je jako bitno. Na bilo kom delu terena, gde bude Ronaldo, treba ga tako napadati. Ne u smislu da neko markira Ronalda i da ima flastera, ali uvek kada prima loptu treba biti blizu njega. To je savet koji bih dao našim mladim odbramenim igračima" - rekao je Ivica Dragutinović za Telegraf.