Ivica Dragutinović, a u pozadini Bentli
Instagram
Ivica Dragutinović

printscreen

Ivica Dragutinović, Foto: printscreen

Smatra da je dodatni haos nastao zbog utakmica Lige šampiona:

"Svugde ima straha. Mnogo ljudi je preminulo. U Andaluziji je nešto lakše jer nema puno zaraženih. Ceo problem u Španiji je, po mom mišljenju, nastao najviše zbog dve utakmice Valensije i Atalante u Ligi šampiona. U Andaluziji nema puno preminulih, ali naravno svaki život je bitan. Moja porodica i ja smo u ozbiljnoj izolaciji već tri nedelje. Pridržavamo se pravila, idemo do apoteke i prodavnice. Ne možete nekome zabraniti da ide u apoteku i prodavnicu, ali postoje pravila. Ne smeju dve osobe biti u jednom autu. Ne smem da idem daleko od kuće, moram da nosim masku i rukavice...", rekao je nekadašnji štoper Sevilje.

Ističe da će ovo potrajati još sigurno u naredna dva meseca:

"Da nam je neko rekao da će celi svet da stane, pa i fudbal, kao što je to sada slučaj, mnogi ne bi verovali. Koliko sam upućen, oni nemaju puno zaraženih, ali nisam siguran da je dobra odluka to što igraju. Ako na tribinama imate hiljade navijača i samo jednog zaraženog, onda možete da budete u velikom problemu. Mislim da je to jako neozbiljno, ali naravno to je samo moje mišljenje".

Očekuje da se fudbal nastavi sredinom juna, uz velike posledice na narednu sezonu:

"Mislim da nije pošteno, ali nemate izbora ukoliko se ne bude moglo igrati. Mislim da je nemoguće da se sezone ponište. Ipak, nadam se da će se igrati, ali ukoliko to ne bude slučaj, onda mora da bude završeno po trenutnom stanju na tabeli. Ipak, najbitnije u ovom trenutku je da pobedimo pandemiju i da se sve ovo završi", zaključio je Dragutinović.