Dragan Džajić
Marko Metlaš
Dragan Džajić

Marko Metlaš

Dragan Džajić, Foto: Marko Metlaš

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić dao je značajan pečat ostvarenjima kluba, a podsetio je sve koliko su svi postignuti uspesi refleksija dobrog rada.

- U Crvenoj zvezdi se uvek traži više, možda i preko objektivnih mogućnosti. Živimo u takvom vremenu, niko ne voli da radi i igra pod pritiskom. A, Crvena zvezda kao klub je stalno pod pritiskom. Bar ja to mogu da kažem jer sam toliko godina proveo ovde. Postoji nešto sa čime je teško se boriti i izboriti. Ne zato što to ne shvata klub kao klub, jer on to razume i zna, već zato što neke okolnosti u fudbalu nameću i diktiraju trendove za koje vam je potrebno mnogo mudrosti da iz njih izađete na pravi način. Rezultati koje je klub postigao su zaista izvanredni, istorijski, jer je Crvena zvezda posle niza godina neuspeha na rezultatskom i materijalnom planu našla sebe. I na pravom je putu bez obzira na priče o trenutnom evropskom neuspehu. A, ne smatram da je to tako, Crvena zvezda polako nalazi svoje mesto u Evropi. Tamo je gde pripada – uverava treća Zvezdina zvezda.

Kad se priča o fudbalu, nastavio je Džajić, moraju se u obzir uzeti sve društvene okolnosti u kojima se nalazi država u datom momentu.

- Svi znate u kakvim okolnostima je živela naša država, a sa njom u poslednjih 30 godina i mnogi klubovi. Kad smo bili u situaciji da napredujemo i bar budemo rame uz rame sa najboljim evropskim klubovima mi to nismo mogli da činimo i zato su ovi uspesi koje naš klub postiže danas na zavidnom nivou i ima svoju izuzetnu težinu. Crvena zvezda ne sme da poklekne, mora da se uvek dokazuje bez obzira ko je na njenom čelu u bilo kom segmentu njenog funkcionisanja. Bilo bi bolje i lakše za sve ljude koji vode naš klub, da se neko složi i kaže – neka, ove godine da budemo drugi, treći. Ali, to je nemoguće. Treba da se nastavi sa radom, dokazivanjem jer vam Crvena zvezda ne dozvoljava da se ikad opustite. To je i moja poruka igračima za kraj. Treba da znaju da jedna utakmica i jedan uspeh nisu dovoljni. Moraju se stalno dokazivati a to je bolje i za njih jer će tako napredovati. Bez dobrih igara, uspeha u Crvenoj zvezdi neće imati ni evropske vrednosti – istakao je Džajić.