Srpski lekar tvrdi da bi Ibrahimoviću produžio karijeru
profimedia
Srpski lekar tvrdi da bi Ibrahimoviću produžio karijeru

profimedia

Srpski lekar tvrdi da bi Ibrahimoviću produžio karijeru , Foto: profimedia

Dok svetski mediji sa žaljenjem konstatuju da je Zlatan Ibrahimović, zvezda Mančester junajteda, zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena završio sezonu i da postoji opasnost da je možda već i okončao neverovatnu karijeru, optimističnu poruku mu iz Švajcarske šalje doktor Milisav Nikolić, ortoped koji se proslavio neoperativnim metodama u slučajevima povreda brojnih fudbalskih zvezda.

Čovek koji je spasao karijere Luki Modriću, Miralemu Sulejmaniju, Nemanji Gudelju i mnogim drugima, o čemu je „Alo!” pisao, za naš list sada pod punom odgovornošću tvrdi da bi Ibrahimovića vratio na fudbalski teren već sredinom juna!

Istu povredu sanirao i srpskom vunderkindu

Razgovarajući o prirodi povrede koju je zadobio Zlatan Ibrahimović, doktor Milisav Nikolić nam kao primer navodi uspešan oporavak jednog od najperspektivnijih fudbalera na ovim našim prostorima. Reč je o Andreji Stojanoviću iz Čukaričkog.
- Pre nekoliko meseci kod mene je bio mladi fudbaler Čukaričkog Andreja Stojanović, s tim da je imao i veoma nezgodnu povredu kičme i ravna stopala. Nakon šest sedmica terapije krenuo je sa razgibavanjem kolena, a nekoliko nedelja nakon toga je krenuo sa treningom s maksimalnim kapacitetom. Snimak magnetne rezonance jasno pokazuje da je oporavak uspeo 100 odsto. Momak sada uveliko igra i daje golove - kaže doktor Nikolić.

 

- Prirodni oporavak je jedino rešenje kojim se povreda sanira 100 odsto. Potrebno je da se koleno pripremi za terapiju uz pomoć posebnih melema od lekovitog bilja. Drugog dana se radi posebna terapija masaže, postavljaju se novi melemi za regeneraciju povređenog tkiva i koleno fiksira uz pomoć posebnih, ručno rađenih longeta. Na svakih sedam dana se menjaju melemi i longete, a nakon šest sedmica longete se skidaju i sportista ulazi u trenažni proces. Ako bi Zlatan sada došao kod mene, on bi već početkom juna počeo sa treningom, a sredinom juna bi mogao da radi punim intenzitetom, što znači da bi krajem tog meseca opet davao golove kao nekad. Osim toga, sugerisao bih mu tehnike oporavka i jačanja organizma, tako da bi još najmanje deset godina bio najbolji svetski golgeter - tvrdi doktor Milisav Nikolić.

Doktor Milisav Nikolić i Sulejmani

privatna arhiva

Doktor Milisav Nikolić i Sulejmani, Foto: privatna arhiva

Negativna iskustva pojedinih srpskih, ali i stranih sportista, po mišljenju doktora Nikolića, trebalo bi da služe Zlatanu za nauk.

- U pitanju je teška povreda, koja često znači kraj karijere za sportistu ukoliko se odluči za operaciju. Neven Subotić je imao isti problem, a posle operacije njegova igra nije ni približna onoj koju je nekada pružao. On je još dobro prošao. Slično se desilo i Slobodanu Rajkoviću, ali i košarkašima Nenadu Krstiću i Nikoli Pekoviću. Lekari ne mogu da reše povrede kolena i Ahilove tetive, pa igrači prekidaju karijere, iako bi mogli da igraju još deset godina. Kobi Brajant je takođe morao da se penzioniše zbog Ahilove tetive jer lekari nisu imali način da ga oporave. Divcu i Stojakoviću nisu mogli da reše probleme sa kičmom... Spisak je predugačak - dodaje Nikolić.

Podrška

Da je Zlatanova povreda zastrašujuća, svedoči gest njegovih saigrača. Fudbaleri Mančester junajteda su se pred jučerašnji meč sa Barnlijem zagrevali u duksericama s prezimenom Ibrahimović na leđima.

 Iako je ubeđen da bi jednog od najboljih svetskih napadača brzo vratio na teren, doktor Nikolić ne želi da se nameće.

- Mislim da bi ova povreda mogla da bude početak nove mladosti za Ibrahimovića ako bi došao kod mene. Nikome se neću nametati. Zlatan lako može da me nađe ako mu budem trebao. Moji termini su trenutno popunjeni, ali za njega bismo našli vreme, ako želi - naglašava doktor Milisav Nikolić, koga mogi nazivaju istinskim čudotvorcem.

Komentari (3)

branko1

25.04.2017 14:37

Pitam samo sportsku redakciju zašto nije objavljen moj komentar na tvrdnje "doktora"Nikolića u vezi Zlatanove povrede.Sramota da objavljujete vračarske izjave a ozbiljan komentar o toj povredi ne nalazi mesto kod vas.Sve je jasno,zar ne ?

branko1

25.04.2017 16:07

@branko1 - Povreda prednjih ukrštenih ligamenata je veoma ozbiljna povreda,ali se igrači posle operacije I ozbiljne rehabilitacije za pet-šest meseci, vraćaju na teren I nastavljaju ,uspešno,svoju sportsku karijeru.Ove Nikolićeve" skraćene verzije" su neozbiljne I zaista dovode do kraja karijere.Zato Zlatane budi ozbiljan I beži od ovih "vračeva"tipa Nikolića I srećan ti povratak I nastavak blistave karijere

majka

29.04.2017 10:34

Poštovani, ja sam majka jednog mladog fudbalera koji ima problem sa bolom u leđima, i dve godine smo obilazili sve moguće lekare i na VMA i na Banjici i u KC ali niko nije mogao da nam da tacnu dijagnozu (iako imamo sve moguce MR i skenere i sl) niti mu je bilo sta pomoglo od onoga sto su predlagali. Kako mozemo kontaktirati dr. Milisava Nikolica (ja sam mu poslala mejl ali nema odgovora). Molim Vas za neki kontakt kako bi zakazali pregled.