Doskorašnji trener Partizana definitivno preuzima „orlove“!

M.Topalović/alo.rs | sport 2021-01-04 22:50:56 2021-01-04 22:50:56

„Alo!“ iz proverenih izvora saznaje da će fudbalsku reprezentaciju Srbije, posle smene Ljubiše Tumbakovića, najzad dobiti selektora

Marko Metlas

Licitacija je krenula sa Draganom Piksijem Stojkovićem, nastavila se preko Vladana Milojevića, a knjiga je spala na jedno slovo - selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće Savo Milošević! I ne samo to. Iz izvora bliskih bivšem treneru Partizana saznali smo da je u prestižnom beogradskom kafiću već proslavio naimenovanje, koje samo treba da se ozvaniči! Dakle, Savo slavi, oran je da radi i jedva čeka promociju!
Izvršni odbor FSS ovlastio je Marka Pantelića da se pozabavi pitanjem naslednika Ljubiše Tumbakovića, a u aktuelnom trenutku predlog ujedno znači i ozvaničenje Miloševića jer drugih kandidata nema. Novac je bio presudan faktor da FSS definitivno odustane od Stojkovića i Milojevića jer ne može da se nosi sa kineskim dugom prema Piksiju i platom koju Milojević ima u Saudijskoj Arabiji.

Pantelić na potezu Predsednik FSS Slaviša Kokeza odavno nema šta da krije. - Lično sam razgovarao samo sa Draganom Stojkovićem Piksijem, ostale razgovore je obavio moj zamenik Marko Pantelić. Razgovarao je sa pet-šest kandidata i rekao mi je da misli da je blizu rešenja. U narednih nekoliko dana će izaći sa predlogom - istakao je Kokeza.

Savo se pojavio iz trećeg plana kao najisplativije, a nadamo se i najbolje rešenje. Bivši istaknuti reprezentativac, i od Srba sa Blagojem Mošom Marjanovićem najbolji strelac selekcije sa 37 golova, već ima dovoljno iskustva. Radio je pre osam godina u FSS (direktor svih selekcija) i zna mnoge zakonitosti, a kao trener sa Partizanom pobrao je simpatije zbog stila igre. U nekim situacijama nije imao sreće pa se povukao, ali sada mu je kašika upala u med.
Milošević je stručan, nije konfliktna ličnost, perfektno govori engleski, španski i italijanski jezik, željan je dokazivanja, a pred njim je jasan zadatak - da odvede „orlove“ na Mondijal u Katar 2022. Direktno ili preko baraža, manje je bitno.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više