Mario Mandžukić
EPA/MatteoBazzi
Mario Mandžukić, Foto: EPA/MatteoBazzi

Rosoneri su trenutno drugi u Seriji A i sva je prilika da će zaigrati u Ligi šampiona od jeseni, za šta će im trebati nekoliko pojačanja. Tehnički direktor Paolo Maldini odlučio se da dovede 28-godišnjeg napadača Andreu Belotija iz Torina, prenose tamošnji mediji.

Beloti je jedan od najboljih centarfora Serije A sezonama unazad i Maldini želi da pomladi napad koji predvode 38-godišnji Zlatan Ibrahimović i tek pridošli 34-godišnji Mario Mandžukić.

Beloti bi bio direktna konkurencija Mandžukiću, koji je sa Milanom potpisao do kraja sezone uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu.

Pred Mandžukićem su ključna četiri meseca kako bi se igrama i golovima nametnuo treneru Stefanu Pioliju i Maldiniju i kako bi zaradio ostanak u klubu. U suprotnom, Beloti bi mogao da sleti na San Siro i postane konkurencija nedodirljivom Zlatanu Ibrahimoviću.

Andrea Beloti, Foto: EPA/AlessandroDiMarco

Belotijev ugovor ističe u leto 2022. godine pa bi Milan mogao da ostvari određen popust jer igrač od jeseni ulazi u poslednju godinu ugovora. Prema Transfermarktu, ovaj napadač vredi 40 miliona evra. Ove sezone u 21 meču u Seriji A ima 11 golova i šest asistencija.

Za Italiju je odigrao 31 utakmicu i postigao deset golova.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: