Siniša Mihajlović
Instagram: vickymiha
Siniša Mihajlović

Instagram: vickymiha

Siniša Mihajlović, Foto: Instagram: vickymiha

* Mihajlović je otkrio da boluje od akutne leukemije

* Strateg Bolonje je nedavno završio sa prvom serijom hemoterapije

* Podrška je stigla sa svih strana

Siniša Mihajlović počeo je lečenje od leukemije i svi veruju da će iz najvažnije bitke u životu izaći kao pobednik. Njegova porodica sa strepnjom prati razvoj situacije, a ćerka Viktorija je pronašla utehu u slavnom Srbinu. U pitanju je Momčilo Janković koji već skoro 40 godina sa osmehom pomaže mališanima koji imaju najteže bolesti.

Viktorija Mihajlović je na Instagramu podelila priču o tome koja knjiga je ispunjava ovih dana i budi nadu. U pitanju je biografski prikaz čoveka kog cela Italija zna po nadimku "Doktor Osmeh".

"Skoro 40 godina doktor Momčilo Janković leči decu obolelu od Leukemije u pedijatrijskom delu San Đerardo bolnice u Monci, nacionalnom centru za ove tegobe. Njegova misija je - da sluša. Njegova ljubaznost i empatija prema svakom pacijentu su ga učinili voljenim i slavnim, toliko da ga mediji zovu 'Doktor osmeh'. Ovo je priča o njemu, njegovim 'momcima'. O onima koji su ga naučili da naši životi nisu nikada samo naši, o onima koji su shvatili da u pravoj borbi protiv bola nastaju čudesne lepote - poput školjki koje naprave najlepše bisere, o onima koji su otvorili oči i ugledali najgori greh - štetne životne navike.

To su priče realizovanih želja pacijenata, priče koje su baš tim primerima pokazale čudo izlečenja... U ovoj ljudskoj toplini koju knjiga emituje, a nju osećamo poput sunčane topline kad zatvorimo oči, krije se zapravo ljubav koja nas gura dalje. I nas, i decu, i sve one koji znaju koliko je život dragocen", poručila je ćerka Siniše Mihajlovića, verujući da će njena, ljubav porodice, ali svih onih koji vole Mihu, pomoći da njen otac a naš nekadašnji reprezentativac, sada trener FK Bolonja, pobediti u ovoj borbi, kao i mnogi pacijenti "doktora Osmeh".

Momčilo Janković nosi ime po svom dedi, nekadašnjem političaru kog je Vojni sud Prvog proleterskog korpusa dan po oslobođenju Beograda, 21. oktobra 1944, streljao jer je od avgusta do septembra '41. bio u Vladi Milana Nedića, iz koje je "izašao jer se nije slagao sa politikom ustupaka Nemcima".

PROČITAJTE JOŠ:

 Streljan kao narodni neprijatelj, rehabilitovan je 2012, ali njegov unuk istog imena ne živi u zemlji u kojoj je stari Janković ubijen.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!