Dejan Nedić
Alo!/Vladimir Marković
Dejan Nedić

Alo!/Vladimir Marković

Dejan Nedić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Mnogi ga znaju kao sudijskog analitičara sa Radio Televizije Srbije, ali malo ko zna da je Dejan Nedić direktor Druge ekonomske škole u Beogradu. Čovek koga đaci obožavaju takođe je ostvaren i kao muzički kompozitor, ali fudbal mu je uvek bio prava opsesija.

Svaki sudija bar jednom u karijeri prođe "vatreno krštenje" na nekom od terena niže lige. Nediću se to desilo u Crvenki.

- Ja sam najviše stradao na 3. ligi u Crvenki, gde je domaćin igrao protiv Železnika. Tu sam baš nadrljao, mada inače uvek negde mora da se nadrlja. Imao sam napad od strane domaćih navijača i rukovodstva. Železnik je tada hitao ka Prvoj saveznoj ligi, to je bio onaj njihov veliki uspon. Ja sam se malo opustio tamo, mislio sam "Vojvođani su to", ali se na kraju ispostavilo da su Hercegovci i malo mi je stradala glava. Uglavnom sudije stradaju na 10. ili 11. ligi, ja sam, eto, na trećoj. Ali kada se sada setim, i to ostaje jedna draga uspomena. Sve je to moralo da se prođe - priznaje Nedić kroz osmeh.

Dejan Nedić

Alo!/Vladimir Marković

Dejan Nedić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Otkrio je i da zbog navijačke strasti koju oseća prema Crvenoj zvezdi nikada nije mogao da sudi večiti derbi.

U to vreme, s jedne strane su bili poštovani Džajić i Cvetković, a sa druge poštovani Zečević i Bjeković. Red je uvek bio da se obavesti ko će suditi, a Džajić i Cvetković su uvek rekli "može" kada čuju "Dejan Nedić." Međutim, Bjeković i Zečević su uvek govorili da ne može. A da bi sudio derbi, moraju da se slože svi. Ipak, danas kad se vidim sa Zekom i Nenom oni mi kažu "E profesore, pogrešili smo." Da pogrešili su, jer ja nikada ne bih oštetio Partizan. Uvek sam ga poštovao, i danas ga poštujem. Pazite, kada sam bio direktor lige mlađih kategorija osam godina, Partizan je čak sedam puta bio prvak. Tako da moji prijatelji Grobari kažu da sam ja "najbolji Cigan na svetu."

Na pitanje kako se otkrilo da je veliki navijač Zvezde, Nedić je rekao:

- Otkrilo se da sam veliki zvezdaš na utakmici Zvezda - Zvezda, susret generacija i jubilej 10 godina od titule prvaka Evrope. Naravno da su sudili samo zvezdaši. Na centru je bio Raka Đurović, sa strane smo bili Dušan Mrakić i ja i Goran Stanojević. Onda je Partizan rekao: "Aha, ovi nikad više." A naravno da bi i oni slavili da su 1966. bili prvaci. Tada su zvanično svi videli, ali se to znalo i ranije. Ne krijem, ali poštujem Partizan i dan-danas.

PROČITAJTE JOŠ: