Dinamo Zagreb - Mančester siti
AP Photo/Darko Bandic
Dinamo Zagreb - Mančester siti

AP Photo/Darko Bandic

Dinamo Zagreb - Mančester siti, Foto: AP Photo/Darko Bandic

Dinamo iz Zagreba i trener Igor Jovićević sporazumno su raskinuli ugovor, saopšteno je danas na sajtu hrvatskog kluba. Jovićević je smenjen posle poraza od Rijeke 2:0 u prvenstvu Hrvatske, odnosno ostvarene samo tri pobede u sedam utakmica na klupi, uprkos činjenici da je Dinamo obezbedio titulu prvaka.

Jovićević je vodio zagrebački klub od 22. aprila, pošto je Nenad Bjelica smenjen jer nije hteo da pristane na smanjenje plate zbog pandemije koronavirusa.

- Imao sam najbolje namere, ali fudbal je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na poverenju, na prekrasnim godinama u omladinskoj školi, te prilici koju su mi dali u prvom timu. Uvek ću biti dinamovac i verujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu - rekao je Jovićević, kome će ostati upisano da je osvojio titulu..

Sportski direktor Zoran Mamić izjavio je da mu je žao zbog brzog rastanka sa trenerom, ali da je klub morao da pokaže odgovornost u teškim vremenima i uoči starta novih kvalifikacija za Ligu šampiona.

- U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom ekipom. Vrata Dinama biće mu uvek otvorena - poručio je Mamić.

PROČITAJTE JOŠ: