Maradona
AP/Tanjug
Maradona

AP/Tanjug

Maradona, Foto: AP/Tanjug

- Kad se ideja o kipu prvi put pojavila, rekao je: 'Ne, želim da me balzamuju'. Dijego je zauvek želeo da ostane sa nama - rekao je Arevalo za TyC sports.

Dve velike osobe u argentinskoj modernoj istoriji, predsednik Huan i njegova supruga Eva Peron takođe su balzamovani, a Maradonin je plan bio stvaran jer je pri Dijegovom zahtevu bio prisutan i advokat Matias Moria, koji mu je predložio da tu odluku overi kod javnog beležnika, a argentinski mediji tvrde da je to učinio 13. oktobra ove godine, čime je porodica prekršila tu odluku jer je sahranjen u Buenos Airesu.

Trodnevna je žalost u Argentini, Maradona je ispraćen na poslednji počinak i pokopan na maloj sahrani u prisustvu najbližih. Ipak, jedna želja još može da mu bude ispunjena, a istakao je to svojevremeno u jednoj televizijskoj emisiji i otkrio šta bi želeo da mu piše na nadgrobnom spomeniku.

- Hvala ti što si igrao fudbal jer je to sport koji mi je dao najviše uživanja, slobode. To je kao da rukom dotičeš nebo. Hvala lopti. Da, to bih stavio na spomenik: Hvala lopti! 

PROČITAJTE JOŠ: