Everton - Totenhem
EPA
Everton - Totenhem, Foto: EPA

Totenhem je odlično otvorio utakmicu i poveo već u trećem minutu kada je Sančez pogodio za 1:0. Međutim, Everton je do kraja prvog poluvremena uspeo da dođe do preokreta.

Domaći su izjednačili na 1:1 u 36. minutu golom Kalverta-Levina, a samo dva minuta kasnije Rišarlison povisuje za 2:1 i potpuni preokret domaćeg tima.

Everton je uspeo da postigne i treći gol u 43. minutu, a siguran sa bele tačke bio je Sigurdson.

To nije bio kraj uzbuđenjima u prvom delu. U trećem minutu nadoknade Totenhem je smanjio na 3:2 kada je Lamela zatresao mrežu domaćih.

Totenhem je u 57. minutu došao do izjednačenja, a svoj drugi gol na meču postiže Sančez. Samo desetak minuta kasnije Everton ponovo vodi. Sigurdson je asistent, a Rišarlison je pogodio za 4:3.

Kada se činilo da je to konačan rezultat meča, Totenhem je izjednačio na 4:4 u 83. minutu golom Harija Kejna, koji je tako odveo meč u produžetke.

Prvi produžetak bolje otvaraju domaći. Everton je u 97. minutu ponovo poveo, a ovaj put Ljorisa je savladao Bernard, koji je povisio rezultat na 5:4.

Totenhem je u drugom produžetku pokušao da dođe do novog izjednačenja i penala, ali nisu uspeli, pa je Everton stigao do pobede i plasmana dalje.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: