Miloš Degenek
AP Photo/Darko Vojinovic
Miloš Degenek

AP Photo/Darko Vojinovic

Miloš Degenek, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Prvak Srbije drugu godinu zaredom igraće u elitnom takmičenju, a prvi protivnik u veoma teškoj grupi "B" Crvenoj zvedu biće Bajern u Minhenu. 

PROČITAJTE JOŠ:

- Mnogo će biti teška utakmica, oni su prvaci Nemačke zadnjih sedam godina, strašna ekipa, kao klub imaju sve, velika su institucija, najbolji u svojoj zemlji, ali i u Evropi. Imaju igrače svetske klase, ali mi ćemo da se pripremimo za utakmicu na naš način i videti kako najbolje to možemo da odigramo i napravimo dobar rezultat - rekao je štoper Zvezde Miloš Degenek.

Za štopera crveno-belih "Alijanc arena" nije nepoznanica, budući da je svojevremeno branio boje Minhena 1860.

- Igrao sam na tom stadionu godinu i po dana, naravno, išao sam i na nekoliko mečeva Bajerna. Stadion poznajem, ali ne i njih kao ekipu.

Prošle sezone reprezentativac Australije vodio je veliku borbu sa neverovatnim igračima poput Nejmara, Kavanija, Mbapea, Insinjea, Salaha, Manea... Sada ga čeka Robert Levandovski, jedan od najboljih golgetera na svetu.

- Imali smo prošle sezone iskustva sa jakim napadačima, ove ćemo imati isto. Videćemo kako igraju, analiziraćemo protivnika. Radujemo se toj utakmici.

Miloš Degenek

EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Miloš Degenek, Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Tokom karijere, Degenek se susretao na terenu protiv nekih asova Bavaraca.

- Igrao sam protiv Kutinja, sa Kimihom sam igrao godinu dana zajedno u Štutgartu, protiv svih njihovih reprezentativaca sam igrao pre dve godine u Kupu Konfederacija. Kimih je stvarno dobar igrač - hvali Zvezdin defanzivac asa Bajerna.

Milojevićev tim se prošle sezone nije proslavio na gostovanjima u najelitnijem takmičenju, debitantsko učešće u Ligi šampiona donelo im je dragoceno iskustvo.

- Nova godina, nova grupa, novi igrači, nove utakmice. Imamo veliko iskustvo, to mnogo znači, ali sada je sve igračije, drugi su igrači, drugačiji protivnici. Nadamo se da ćemo na neki način da budemo spremniji i pametniji u ovim prvim utakmicama - kaže Degenek.

Zvezdaši ovim gestom odgovorili na polemiku o ceni ulaznica (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 16.09.2019. 10:29 Na blagajni stdiona "Rajko Mitić" danas je počela prodaja paketa ulaznica za utakmice Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona. Zvezdaši od jutros mogu da kupe pakete ulaznica za utakmice sa Olimpijakosom, Totenhemom i Bajernom.

Poredeći Bajern sa Pari Sen Žermenom ili Liverpulom, jedan od najvećih aduta trenera Milojevića izneo je zanimljivo viđenje:

- Što se mene tiče, Pari Sen Žermen ne može da bude u istoj grupi sa Bajernom, jer u Evropi maltene ništa nije osvojio. Bajern je u rangu sa Liverpulom, Juventusom, Realom... U redu, može po kvalitetu tima i finansijama, ali meni je Bajern jači - istakao je Degenek.

BONUS VIDEO:

Đorđević:Odlazim, vreme je!