Jirgen Klop
AP/Richard Sellers
Jirgen Klop, Foto: AP Rui Vieira

Desetogodišnji Darah mnogo voli Mančester Junajted da ne može da trpi najljućeg rivala Liverpul na čelu tabele. Izu čiste ljubavi prema klubu je odlučio da pošalje pismo menadžeru "redsa" Jirgenu Klopu.

"Dragi Jirgene, moje ime je Darah. Imam deset godina i navijač sam Mančester Junajteda. Želeo bih nešto da vas zamolim. Liverpul pobeđuje previše. Ako trijumfujete u narednih devet mečeva to će postati najbolji niz bez poraza u engleskom fudbalu, a to mene kao navijača Junajteda čini tužnim. Molim vas, izgubite narednu utakmicu. Samo treba da pustite vašeg rivala da postigne gol. Nadam se da sam vas sada ubedio da ne osvojite ligu ili makar da prestanete da pobeđujete", glasilo je pismo dečaka.

 Ne zadugo, Klop je rešio da odgovori ovom mališanu.

"Dragi Darah, pre svega želeo bih da ti se zahvalim što si mi pisao. Znam da to nisu bile poruke podrške niti si mi poželeo sreću, ali uvek je dobro videti da postoje zaljubljenici u fudbal. Nažalost, ne mogu da ispunim tvoj zahtev. Koliko god ti želeo da Liverpul izgubi, moj je posao da učinim sve što mogu da Liverpul pobedi. To će usrećiti milione ljudi širom sveta, a ja zaista ne želim da ih razočaram. Na tvoju sreću gubili smo mečeve u prošlosti, a verovatno ćemo ih gubiti i u budućnosti. Znam da ti sada kao desetogodišnjaku izgleda kao da će nešto trajati zauvek, ali evo, ja imam 52 godine i znam da je najteže ostati na nivou. Samo se nadam da te naše pobede i eventualni trofeji u budućnosti neće previše rastužiti, naši klubovi su veliki rivali, ali imamo veliko međusobno poštovanje. Za mene, to je fudal", uzvratio je Klop.