napad na Albance
Youtube/ KlanKosova
napad na Albance

Youtube/ KlanKosova

napad na Albance, Foto: Youtube/ KlanKosova

Češki navijači napali su pristalice fudbalske reprezentacije tzv. Kosova pre meča dve ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a policija je imala pune ruke posla pre i posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Morali su sve vreme da paze na bezbednost gostiju policajci kako bi se sprečili incidenti, a mnogi navijači koji dolaze iz naše južne pokrajine tvrde da su ih napali dok su jeli.

"Živim u Gracu u Austriji, inače sam iz Gnjilana. Jeli smo hleb, a onda su nas napali maskirani ljudi. Ovo nije sportska atmosfera, nema ovo veze sa sportom", rekao je jedan od njih posle nereda, preciziravši da je njih 25 napalo grupu od 15 navijača.

"Nismo nikoga provocirali, napad je bio potpuno neočekivan. Došli smo zbog sporta, nismo imali želju bilo koga da provociramo. Mi smo većinom studenti, ja sam otac dvoje dece, ako bude moguće, odvešću ih na utakmicu, ako ne, videćemo. Policija je barem reagovala", naveo je drugi navijač.

Bilo je i hapšenja izgrednika, a prištinski mediji žale se da preko 200 Albanaca nije moglo da uđe na stadion, iako su svi imali karte - od njih su traženi češka dokumenta.

Inače, pre meča je grupa navijača došla ispred hotela u kom je bila smeštena reprezentacija i grmelo je "Kosovo je Srbija", a onda su usledili napadi na njihove navijače.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Mitrović: "Katastrofalno drugo poluvreme s Luksemburgom!"

 

Komentari (3)

Perica

15.11.2019 08:22

Tako to rade braća Česi kakva bre reprezentacija Kosova to ne može da postoji

Trig

15.11.2019 09:49

Nato heljp.

Trig

15.11.2019 10:43

Bravo Cesi.Zivotinje tuci gde god je to moguce.